Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro01.03.2024 00:19

Sindicaliștii dâmbovițeni din industria de Apărare declară „război”


A A

Proteste la orizont, la ușa ROMARM

Proteste la orizont, la ușa ROMARM

*Unul dintre motive este și faptul că managementul refuză prezența liderilor de sindicat la ședințele Consiliului de Administrație

 

Președintele Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare și Aeronautică (ASIAA), Constantin Bucuroiu, lider de sindicat la Uzina Automecanica Moreni a notificat conducerea ROMARM cu declanșarea unei acțiuni de protest din cauza faptului că instituția nu invită liderii de sindicat la ședințele Consiliului de Administrație al Companiei ROMARM, acolo unde se discută despre activitatea, despre viitorul  industriei de Apărare. Constantin Bucuroiu susține că această practică neortodoxă a fost instituită de fostul director al ROMARM, Gabriel Țuțu, care este cercetat în prezent pentru fapte de corupție. Mai spune liderul de sindicat că dacă sindicaliștii ar fi fost prezenți la aceste discuții, faptele de corupție care au ieșit la iveală poate nu ar fi existat.   

,,De-a lungul istoriei de 33-34 de ani de la Revoluție, ROMARM a funcționat ca o companie normală unde Consiliile de Administrație țineau ședințele și cu invitarea liderilor de sindicat, în conformitate cu legea. De la Țuțu (n.n. Gabriel  Țuțu, fost director ROMARM) s-a cerut să nu mai participe liderii de sindicat reprezentativi la aceste ședințe. Faptul acesta a dus la probleme, pentru că Țuțu este sub anchetă.

A venit un nou director în care eu, ca președinte ASIAA, mi-am pus mari speranțe, că este tânăr, că vine cu altă viziune, cu alt tonus și chef de muncă, pentru a intra în normalitate. În continuare sindicatele nu au fost invitate la ședințele CA de la ROMARM. De ce sunt eliminați lideri de sindicat de la aceste discuții unde se iau decizii importante pentru sindicat și companie? Eu înțeleg că suntem o opoziție, dar suntem o opoziție constructivă”, a declarat liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu, președinte ASIAA.

Potrivit acestuia, în urma discuțiilor purtate cu liderii de sindicat din țară,  există 3 variante de protest, respectiv „în Piața Victoriei să vadă toată lumea, o altă propunere este protest la ROMARM când se țin CA-urile sau la Ministerul Economiei, care este patronul acestei industrii”, urmând să se decidă varianta finală de protest.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Spitzenkandidat: finalul dezbaterii, în Parlamentul European
Târgoviște, pe podiumul național la fonduri UE
Proiecte majore, aprobate în unanimitate
„De salariați calificați avem nevoie peste tot”
Elevii dâmbovițeni se pregătesc de vacanță
Spitzenkandidat. Episodul 2. Dezbaterea de la Bruxelles.Spitzenkandidat. Episodul 2. Dezbaterea de la Bruxelles.
Târnosirea Bisericii Parohiei Gura Vulcănii
Militarii și polițiștii, în situație critică
Rezultate de senzație pentru elevii Liceului de Arte „Bălașa Doamna”
Alexandru Iorga, „un primar de care orașul Găești are nevoie”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Spitzenkandidat: finalul dezbaterii, în Parlamentul European

Joi, 23 mai 2024, s-a derulat ultima dezbatere dintre posibilii președinți ai viitoarei Comisii Europene. Conform tradiție, cu 10 zile înainte de alegerile europene, evenimentul a avut loc în sala mare a Parlamentului European din Bruxelles. La fel a fost în 2014 sau în 2019. Precedentele dezbateri spitzenkandidat de anul acesta au fost la Maastricht și Bruxelles.

Revenim la ceea ce s-a... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale