Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro30.05.2023 00:15

Ieri, manifestație a cadrelor didactice în Piața Tricolorului


A A

Profesorii au protestat la Târgoviște

Profesorii au protestat la Târgoviște

*„Marți, 30 mai 2023, mergem la București, la protestul de la Palatul Cotroceni cu circa 150 de persoane din județul  Dâmbovița” *„Au fost peste 1200 de persoane la acțiunea de protest. Profesorii sunt în continuare în grevă, sunt foarte puține persoane care au ieșit astăzi (n.n ieri) din grevă”

 

Peste 1200 de sindicaliști din învățământul dâmbovițean au protestat ieri în Piața Tricolorului din municipiul Târgoviște! Prin această acțiune,  care a avut loc simultan în mai multe orașe din țară, dascălii au vrut să reamintească autorităților că au dreptul la un trai decent, adică la o majorarea a tuturor salariilor cu 25% și la asigurarea că debutanții în învățământ vor fi retribuiți cu salariul mediu  brut pe economie, adică undeva la 4000 de lei net. În momentul de față profesorii aflați la început de drum primesc un salariu de 2400-2500 de lei net. Mitingul de la Târgoviște a fost organizat de Sindicatul Liber din Învățământ (SLI) Dâmbovița la care au participat și colegi de la Sindicatul Spiru Haret, pentru că sunt două sindicate în preuniversitar, după cum ne-a declarat ieri liderul de sindicat, prof. Marius Popescu. „Au fost peste 1200 de persoane la acțiunea de protest. Profesorii sunt în continuare în grevă, sunt foarte puține persoane care au ieșit astăzi (n.n. ieri) din grevă. Marți, 30 mai 2023, mergem la București, la protestul de la Palatul Cotroceni cu circa 150 de persoane din județul Dâmbovița”, a declarat președintele SLI Dâmbovița, prof. Marius Popescu.

Despre cei care renunță la grevă, liderul de sindicat  a completat că „în general se întâmplă în rândul nedidacticilor care, vă dați seama, trăiesc cu salarii de mizerie și nu-și permit nici măcar pe acesta să-l piardă. Dar mai este vorba și de altceva... Sunt persoane cărora li se spune că sunt afectate la înscrierea la gradele didactice, ele sunt condiționate de perioada lucrată, iar unii sunt la limită, dar e o situație ușor confuză... Noi susținem juridic un punct de vedere, dar școlile au alt punct de vedere,  dar sunt puține dezertări”, a precizat Marius Popescu. La finalul protestului, conducerea SLI Dâmbovița a purtat discuții cu d-na prefect și cu cei doi subprefecti ai județului. „Dumnealor știu problemele noastre și le transmit la nivel central, dar situația este aceeași în toată țara... Rezolvarea trebuie să vină de la vârf”. De asemenea, președintele SLI Dâmbovița nu exclude nici varianta înghețării anului școlar. „Acum o săptămână când am declanșat greva aș fi spus cu vehemență că nu este posibil să se înghețe anul școlar, acum nu mai zic așa. E posibil să se ajungă și la situația asta dacă nu există un dialog real și să fim ascultați. Să vii cu acele vouchere și cu promisiunea că... Au mai fost destule promisiuni că... Trebuie să se vină cu ceva concret”, a completat liderul de sindicat, prof. Marius Popescu.

 


Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Victoria electorală în Dâmbovița
Reabilitarea Școlii Nr. 10 „Radu cel Mare” se apropie de final
Lucrări intense la Grădinița „Prichindel” din Pucioasa
Titus Corlățean: PSD-PNL a câștigat alegerile în Diaspora și Moldova
Prima porțiune de asfalt pentru refacerea DJ 712 Târgoviște - Pucioasa
Despre rezultatul alegerilor europene
PSD Dâmbovița, în topul electoral național
Artiști din 30 de țări, prezenți la Festivalul BABEL
„Modele reprezentative ale artei universale”
Parcul Chindia intră în reabilitare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Victoria electorală în Dâmbovița

Chiar dacă unii se vor supăra pe mine și mă vor acuza de partizanat, le spun cu toată sinceritatea că vor fi într-o profundă eroare. Și știți de ce? Pentru că orbiți, poate, de patimă politicianistă, nu vor să vadă, da, realitatea din teren.

Căci tocmai această realitate, pe care doar orbii nu o văd, mă determină să îi felicit tot cu sinceritate pe cei doi mari câștigători ai... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale