Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro23.02.2024 00:14

Consiliul Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița se reunește la finalul lunii


A A

Problemele pensionarilor, pe masa CJPV

Problemele pensionarilor, pe masa CJPV

Ștefan Khalil


 

Consiliul Județean al Persoanelor Vârstnice (CJPV) Dâmbovița se pregătește să se întrunească la finalul lunii februarie pentru a aborda, din nou, problemele serioase cu care se confruntă pensionarii din județ, dar și din țară. Ședința va reuni, ca de obicei, reprezentanți ai Instituției Prefectului Dâmbovița și directori ai instituțiilor deconcentrate. Președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița, Gheorghe Popa, a subliniat că bătrânii se văd nevoiți să apeleze la Casa de Ajutor Reciproc pentru a obține mici împrumuturi necesare pentru medicamente, alimente sau facturile de utilități.

Popa a transmis că dificultățile cu care se confruntă pensionarii sunt tot mai mari, într-un context economic și politic european marcat de incertitudini. Chiar dacă numărul dosarelor de pensii evaluate în județul Dâmbovița a atins cifra de 111.179, procesul este încă în desfășurare, iar situația rămâne tensionată pentru cei afectați.

Nu este normal ca pensionarii să lupte atât de mult pentru a supraviețui. Sunt mulți care nu își mai permit să-și cumpere medicamente pentru tratamentele de care au nevoie. Vin la Casa de Ajutor Reciproc și iau împrumuturi de 200-300 de lei doar pentru a face față cheltuielilor lunare. Este deja prea mult și tot mai greu de suportat așa ceva", a transmis președintele CJPV Dâmbovița, Gheorghe Popa.

Astfel, ședința ce va avea loc spre finalul acestei luni va oferi oportunitatea de a identifica soluții și de a propune măsuri concrete pentru ameliorarea situației pensionarilor din județul Dâmbovița.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Criză de medici la SAJ Dâmbovița
Scandalagii cercetați de polițiști
Avocatul Poporului, la Târgoviște
Înființarea substației de ambulanță la Dărmănești
Polițiștii, razii „în rafală”
Modernizare amplă la Grădinița din Dobra
Dezvoltarea rețelei de suport pentru consumatorii de droguri
Cursuri de formare profesională gratuite
Pensia nu ține pasul cu inflația
MESAJ DE CONDOLEANȚE


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Educația europeană - prioritate strategică a noii Comisii Europene?

Educația reprezintă un factor cheie în dezvoltarea și susținerea unei societăți europene coezive și inclusive. Este vizibil tot mai mult că prin facilitarea cooperării și a parteneriatelor între țările europene, educația joacă un rol crucial în construirea unei Europe unite, capabile să își păstreze relevanța internațională și să reziste în fața provocărilor create de... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale