Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro22.03.2023 00:19

Semnal de alarmă tras de directorul Casei de Sănătate Dâmbovița


A A

Patru localități din județul Dâmbovița nu au medic de familie

Patru localități din județul Dâmbovița nu au medic de familie

*Acestea sunt Vârfuri, Bezdead, Cornățelu și Vulcana Băi

 

Încotro medicina de familie? Patru localități din județul Dâmbovița (Vârfuri, Bezdead, Cornățelu și Vulcana Băi) nu au în momentul de față medic de familie, spre disperare cetățenilor din zonele respective! Semnalul de alarmă a fost tras chiar de către directorul Casei de Sănătate Dâmbovița, Cristina Sima în cadrul unei recente conferințe de presă. Potrivit acesteia, situația cea mai critică se înregistrează la Vârfuri unde nu există nici măcar un punct de lucru pe medicina de familie.

,,Pe segmentul de asistență medicală primară, la medicii de familie din zona rurală, ne înregistrăm cu deficit de medici. Dacă în anul 2021 aveam 200 de contracte încheiate, în anul 2023 am rămas la 196 de contracte, iar 4 localități din județul Dâmbovița nu au medic de familie, respectiv Vârfuri, Bezdead, Cornățelu și Vulcana Băi. La Vârfuri este chiar o situație dificilă pentru că nu avem nici măcar un punct de lucru al unui cabinet de medicină de familie din zona apropiată. În Bezdead, Cornățelu și Vulcana Băi funcționăm cu puncte de lucru. Ca și medici în activitate curentă aveam 202 în 2021 iar în 2023 am rămas cu 200. De ce sunt mai mulți medici decât numărul de contracte? Pentru că sunt și câte 2 medici într-un cabinet medical”, a declarat directorul Casei Județene de Sănătate Dâmbovița, Cristina Sima.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Avocatul Poporului, prezent la Târgoviște
Sfințirea Bisericii Parohiei Alba, eveniment spiritual înălțător
Întreruperi de energie electrică programate
Problemele persoanelor vârstnice, în centrul atenției autorităților
Restricții rutiere din cauza caniculei
Care neutralitate?
Activarea punctelor de prim-ajutor în timpul caniculei
Culturile afectate de furtuni, în vizorul Colegiului Prefectural
Coaliția și-a adjudecat un succes „à la Pirus” (II)
Infrastructura rutieră din jurul școlilor, în reabilitare de amploare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Care neutralitate?

A scrie editoriale e un lucru fantastic. Poți să lansezi idei, dar și să explici teorii, care de cele mai multe ori sunt știute, dar imposibil de exprimat deschis în spațiul public. Pentru astăzi am ales tema neutralității, cu precădere cea de la nivelul Republicii Moldova. Sub deviza „noi suntem între două mari blocuri, cel Vestic și cel rus”, Republica a bâjbâit de la independența obținută... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale