Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro21.02.2024 00:17


A A

Navalnîi

Navalnîi

GEORGE COANDĂ


Întreaga istorie a Rusiei, încă de la domnia primului ei țar, este vorba de Ivan al IV-lea cel Groaznic, și până în zilele noastre, este înfiorător de plină de crime „la nivel înalt” pentru putere, zidurile vechiului Kremlin de la Moscova sau ale Zimnii Dvoreț (Palatul de Iarnă) de la Sankt Petersburg, păstrând și acum taina asasinatelor puse la cale de sangvinarii aflați pe tron, unii din familii de dinastice Rurik și Romanov, alții din rândurile marii boierimi, iar în vremea comunismului bolșevic, de odioșii dictatori ai… „dictaturii proletariatului” I.V. Stalin lichidându-și prin împușcare sau prin întemnițare în iadul gulagului siberian ori pe unde se vor fi aflați refugiați pe mapamond, pe cei ce-i considera râvnitori periculoși la funcția de stăpân absolut al partidului și al statului. După dispariția „imperiului răului”/ U.R.S.S. obiceiului ăsta nenorocit iată, dăinuie fiind o „pecete a rușinii”, asemenea unui blestem existențial, pe obrazul „Mamei Rusia”, țarul cu apucături de satrap țaristo-bolșevic, V.V. Putin, care se vrea a fi Vladimir Pervâi (Vladimir Întâiul) dorindu-se pe viață atotstăpânitor la Kremlin, își ucide fără îndurerare, cu o sofisticată măiestrie – dacă se poate califica astfel-contestatarii/adversarii așa cum s-a întâmplat cu cel mai vehement și iubit dintre aceștia, lider al opoziției ruse, Alexei Navalnîi, pe care, dacă n-a reușit să-l trimită în moarte prin otrăvire cu „noviciok”, l-a asasinat în „pușcăria de gheață” din Vamalo-Nevuț de la Cercul polar arctic, încă tânărul opozant prăbușindu-se, ca din senin, în puținele clipe… ale plimbării sub pază. Este neîndoielnic faptul că ucigașul de ucraineni n-a mai suportat să-și știe în viață dușmanul și politic, și electoral și și-a pus justiția obedientă să-l condamne pe o falsă invenție, și pe torționarii din pușcărie să-i ia viața. Nu-i așa, obiceiul din fire, al crimei politice sub fustele „Mamei Rusia”, n-are lecuire? Se pare că, la ruși, democrația  n-are căutare: Hikogda! Dumnezeu să-i aibă în paza lui Alexei Navalnîi. El este un erou al lumii.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Spitzenkandidat: finalul dezbaterii, în Parlamentul European
Târgoviște, pe podiumul național la fonduri UE
Proiecte majore, aprobate în unanimitate
„De salariați calificați avem nevoie peste tot”
Elevii dâmbovițeni se pregătesc de vacanță
Spitzenkandidat. Episodul 2. Dezbaterea de la Bruxelles.Spitzenkandidat. Episodul 2. Dezbaterea de la Bruxelles.
Târnosirea Bisericii Parohiei Gura Vulcănii
Militarii și polițiștii, în situație critică
Rezultate de senzație pentru elevii Liceului de Arte „Bălașa Doamna”
Alexandru Iorga, „un primar de care orașul Găești are nevoie”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Spitzenkandidat: finalul dezbaterii, în Parlamentul European

Joi, 23 mai 2024, s-a derulat ultima dezbatere dintre posibilii președinți ai viitoarei Comisii Europene. Conform tradiție, cu 10 zile înainte de alegerile europene, evenimentul a avut loc în sala mare a Parlamentului European din Bruxelles. La fel a fost în 2014 sau în 2019. Precedentele dezbateri spitzenkandidat de anul acesta au fost la Maastricht și Bruxelles.

Revenim la ceea ce s-a... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale