Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro29.09.2022 00:20

Editorial


A A

Moscova încă nu crede în lacrimi

Moscova încă nu crede în lacrimi

Joe Biden, președintele SUA, de la universala tribună a ONU de la New York, ferm și fără să-i tremure vocea, deci, la vârsta-i matusalemică, a anunțat și el mapamondul că Vladimir Putin minte fără pic de rușine cum că Occidentul euro-atlantic a amenințat Rusia cu lovituri nucleare, dar dacă Kremlinul va cuteza să lanseze vreo rachetă nucleară spre ținte NATO, proporțional va fi și răspunsul. Devastator pentru Rusia.

Mi-e teamă că urletul infernului se va transforma în răcnet universal. România, în sfârșit, se va înarma până-n dinți: va cumpăra, din Israel, teribilele scuturi antirachetă Iron Dome și, pare-se, și niște dinozauri rex din Coreea de Sud – tancuri smart. Și ce-o mai fi, va fi. Numai bunul Dumnezeu știe. Căile Lui pe minunata planetă pământ, rătăcită într-o coadă de galaxie, sunt tot mai încâlcite. Iar România, în încâlceala asta, este rău rătăcită, chiar dacă dă din punga sa banul săracului pentru a se piti sub scutul Iron Dome.

Și când credeam că războiul lui Putin a intrat într-o rutină, Armata Roșie câștigând, e drept, cu pierderi grele, teren în estul și sudul Ucrainei, lăsând-o aproape fără ieșire la mare, deunăzi s-a produs miracolul. Și Europa a respirat ceva mai liniștită. Deunăzi, deci, armata Ucrainei a declanșat o contraofensivă victorioasă, eliberând, în sud,

Hersonul și în est o parte din Donbas, Armata Roșie pierzând mii de ostași, dar și armament lăsat de izbeliște. Și țarul Putin, după cum se aude, și-a ieșit din minți: Măreața Armată Roșie, care a rămas doar cu aura unei glorii din cel de-al Doilea Război Mondial, în ochii lumii întregi se arată ceea ce este acum, una soft. Pericolul, însă, și unul apocaliptic, există: armata asta a lui Putin e posesoarea unui uriaș arsenal nuclear.

 

 

George CoandăComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Care neutralitate?
Coaliția și-a adjudecat un succes „à la Pirus” (II)
Coaliția și-a adjudecat un succes „à la Pirus” (I)
Cum se aleg liderii europeni (II)
Cum se aleg liderii europeni (I)
Alarmă la granițele României
Victoria electorală în Dâmbovița
Despre rezultatul alegerilor europene
Cum a evoluat reprezentarea României la Bruxelles în ultimii 5 ani?
Miza alegerilor europene: Belgia vs România


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale