Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro15.02.2024 00:18

Ieri, vizită pastorală în parohii ale protoieriilor Târgoviște Nord și Pucioasa


A A

Mitropolitul Nifon, pe șantierele bisericilor în reabilitare

Mitropolitul Nifon, pe șantierele bisericilor în reabilitare

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a efectuat marți, 13 februarie 2024, o vizită pastorală în protoieriile Târgoviște Nord și Pucioasa. Înaltul Ierarh a vizitat parohiile: Teiș, Vulcana Pandele, Brănești I și Gura Vulcănii, dar și Schitul Sf. Ioan.

La Parohia Teiș, Mitropolitul Nifon a analizat proiectul privind reabilitarea și extinderea casei parohiale, al construirii capelei, al clopotniței și al amenajării cancelariei, bibliotecii și arhivei parohiei, oferind îndrumările necesare.

La Parohia Vulcana Pandele, Chiriarhul nostru a evaluat stadiul șantierului de reparații exterioare ale bisericii, fiindcă urmează continuarea lucrărilor prin restaurarea picturii murale interioare și amenajarea peisagistică a curții sfântului lăcaș.

La Parohia Brănești I, Ierarhului nostru i-a fost prezentat stadiul lucrărilor de consolidare a bisericii, prilej cu care, de asemenea, a oferit sfaturile necesare.

La Schitul Sf. Ioan din Comuna Brănești, Înaltului Ierarh i-a fost prezentat stadiul lucrărilor de amenajări interioare la sfântul lăcaș și la chilii.

La Gura Vulcănii, au fost evaluate lucrările de pictură, recent finalizate, dar și cele de la pardoseală și acoperiș, prilej cu care Înaltpreasfinția Sa a dat îndrumările de rigoare cu privire la finalizarea rapidă a mobilierului bisericesc și la construirea unei clădiri parohiale multifuncționale.

Pe tot parcursul vizitei, Înaltpreasfințitul Mitropolit Nifon a fost însoțit de Pc. Pr. dr. Ionuț Adrian Ghibanu, Vicar eparhial, de Părinți Consilieri de la Centrul Eparhial, dar și de Pc. Protopop al Protoieriei Pucioasa și de Pc. Secretar al Protoieriei Târgoviște Nord.

La Parohia Teiș, Mitropolitul a fost primit de Constantin Stroe - primarul Comunei Șotânga și de Marian Tănase - viceprimarul Comunei Șotânga, la Parohia Brănești I și la Schitul Sf. Ioan, de Daniel Neamțu - primarul Comunei Brănești, la Parohia Vulcana Pandele, de Corneliu Ștefan - președintele Consiliului Județean Dâmbovița, alături de Vasile Radu - primarul Comunei Vulcana Pandele și de Gheorghe Anan - președintele GAL Valea Ialomiței, la Parohia Gura Vulcănii.

 

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Patru elevi din Dâmbovița, pe podiumul Concursului Național „Știu și aplic”
Examen de admitere la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur”
Metodologia de înscriere în clasa a IX-a pentru elevii premianți
Elevi în focurile Evaluării Naționale
328 de locuri de muncă disponibile
Programul „Masă caldă” ajunge la șase școli din județul Dâmbovița
Licee reorientate către învățământul profesional
Cunoașterea lui Hristos cel înviat, fundament al credinței
O lansare de carte spectacol
Investiții în educație și infrastructură în Pucioasa


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Spitzenkandidat. Episodul 2. Dezbaterea de la Bruxelles.Spitzenkandidat. Episodul 2. Dezbaterea de la Bruxelles.

Marți, 21 mai 2024, s-a derulat a doua dezbatere dintre posibilii presedinți ai viitoarei Comisii Europene. Evenimentul a fost organizat de think tank-ul Brugel și prestigioasa publicație Financial Times. Tema principală a fost legată de dezvoltarea economică a UE. A fost a doua dezbatere de acest gen din acest sezon, după cea de la Maastricht.

La întrevederea de 75 de minute, începând cu ora 17.00 CET, au... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale