Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro12.03.2024 00:15

Semnalul Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița


A A

Liceele cu zero la Bac merg spre învățământul profesional

Liceele cu zero la Bac merg spre învățământul profesional

În contextul preocupărilor legate de performanța școlară și de perspectiva viitoare a liceelor cu procente de promovabilitate zero la Examenul de Bacalaureat, prof. Valentin Stancu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Dâmbovița, a oferit o declarație privind direcția de dezvoltare a acestor instituții de învățământ.

Potrivit lui acestuia, conform metodologiei care reglementează planul de școlarizare, liceele care înregistrează un procent de promovabilitate zero la Bacalaureat în anul în curs nu pot solicita formarea unei clase de liceu pentru anul școlar următor, respectiv 2024-2025. Această restricție le îndeamnă pe aceste unități de învățământ să se orienteze către oferirea de clase pentru învățământ profesional și învățământ dual.

Unitățile școlare în această situație vor solicita doar clase pentru școala profesională și învățământul dual în anul școlar următor", a explicat purtătorul de cuvânt al IȘJ Dâmbovița. Totuși, acesta a subliniat că aceste licee nu sunt excluse definitiv din a solicita din nou clase de învățământ general, ci pot face acest lucru în viitorul apropiat în cazul în care generațiile următoare de elevi vor reuși să obțină nota minimă de trecere la examenul de Bacalaureat.

Valentin Stancu a menționat că transformarea acestor unități de învățământ sau aplicarea acestei politici poate să fie evaluată anual, în funcție de rezultatele obținute în anii școlari precedenți.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Examen de admitere la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur”
Metodologia de înscriere în clasa a IX-a pentru elevii premianți
Elevi în focurile Evaluării Naționale
328 de locuri de muncă disponibile
Programul „Masă caldă” ajunge la șase școli din județul Dâmbovița
Licee reorientate către învățământul profesional
Cunoașterea lui Hristos cel înviat, fundament al credinței
O lansare de carte spectacol
Investiții în educație și infrastructură în Pucioasa
Calea Luminii va fi aprinsă și în acest an înainte de Paște


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Dorul toxic după imperiul defunct (II)

Așa cum hoțul strigă hoții, în cazul individului reinstalat după cum au vrut mușchii săi pe tronul de la Kremlin, s-ar putea spune, cu evidentă putere a adevărului, parafrazând, că, ucigașul strigă ucigașii. Și ca să-i iasă sinistra pasență și-a pus la bătaie propaganda de sorginte bolșevică să inventeze niște…... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale