Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro16.02.2024 00:16


A A

ITM Dâmbovița vine în sprijinul studenților străini aflați în căutarea unui loc de muncă

ITM Dâmbovița vine în sprijinul studenților străini aflați în căutarea unui loc de muncă

Recent, inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Dâmbovița, Marius Lixandru, a vorbit despre acțiunile instituției sale de a sprijini studenții străini în căutarea unui loc de muncă. În cadrul unei campanii anuale desfășurate în parteneriat cu Oficiul Român pentru Emigrări, ITM Dâmbovița a avut o acțiune la Universitatea „Valahia” din Târgoviște la începutul acestui an.

Inspectorul șef, Marius Lixandru, a subliniat importanța acestui demers pentru studenții străini, oferindu-le informații despre posibilitățile de angajare în România. În cadrul acțiunii, au fost prezentate atât documentele necesare, cât și oferta locurilor de muncă disponibile pentru aceștia.  Potrivit inspectorului șef al ITM Dâmbovița, rezultatele pozitive  au început deja să apară, mulți studenți de diverse naționalități reușind să-și găsească un loc de muncă, inclusiv în județul Dâmbovița.

Anual, avem o acțiune de informare pentru studenții Universității „Valahia” din Târgoviște, pe care o desfășurăm în parteneriat cu Oficiul Român al Emigrării, referitor la posibilitatea pe care studenții străini o au pentru a se angaja în România. Sunt prezentate atât documentele oficiale, cât și oferta locurilor de muncă pe care o au studenții străini. În acest fel, mulți studenți de altă naționalitate au fost ajutați să-și găsească un loc de muncă, inclusiv în județul Dâmbovița. Am făcut o astfel de acțiune la începutul anului și vom continua, sper eu, și în anii următori, deoarece s-a dovedit a fi una de mare folos pentru tinerii veniți de peste hotare”, a declarat Marius Lixandru.

Această inițiativă se dovedește a fi nu doar o sursă de informare pentru studenții străini, ci și un pas important în promovarea incluziunii sociale și a integrării acestora în piața muncii din România.

 


Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Peste 1300 de persoane și-au găsit un loc de muncă
Progres major în recalcularea dosarelor de pensii pentru persoanele vârstnice din Dâmbovița
Investiții majore în infrastructura comunei Raciu pentru anul 2024
Pregătiri de Ziua Copilului
Săptămână de foc pentru pompierii dâmbovițeni
329 de persoane au fost selectate în vederea angajării
Competiția Națională de Business Plan, etapa din 2024, găzduită la Târgoviște
Un nou traseu de transport public în Târgoviște
Peste 92.000 de salariați în luna februarie 2024
Scădere ușoară a numărului de pensionari în Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Spitzenkandidat. Episodul 2. Dezbaterea de la Bruxelles.Spitzenkandidat. Episodul 2. Dezbaterea de la Bruxelles.

Marți, 21 mai 2024, s-a derulat a doua dezbatere dintre posibilii presedinți ai viitoarei Comisii Europene. Evenimentul a fost organizat de think tank-ul Brugel și prestigioasa publicație Financial Times. Tema principală a fost legată de dezvoltarea economică a UE. A fost a doua dezbatere de acest gen din acest sezon, după cea de la Maastricht.

La întrevederea de 75 de minute, începând cu ora 17.00 CET, au... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale