Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



19.02.2024 00:17

Editorial


A A

Interviul nuclear lansat dintre zidurile vechiului Kremlin (III)

Interviul nuclear lansat dintre zidurile vechiului Kremlin (III)

GEORGE COANDĂ


Au urmat, la fel de delirant/fake-news-uri, zicerile cu prive la harta aceleași Ucraine cârpite de Stalin cu pământuri pe care le-a înhățat, apropo de nefastul „pact Ribbentrop-Molotov”, de la Polonia, România și fosta Cehoslovacie (și nu de la Ungaria, cum perorează... la Moscova, Orban Viktor (pasărea de la pradă maghiaro-horthystă mălai revizionist revanșardă visează). Și chiar dacă recunoaște că „avem toate motivele să afirmăm că Ucraina este un stat artificial, care a fost modelat după voința lui Stalin”, a ținut să precizeze – avertisment amenințător – că Ungaria și România „ar putea revendica aceste teritorii deși nu au dreptul s-o facă”. De ce nu? Păi nu este Ucraina un stat artificial? Este, dar când va fi înfrântă, Putin o vrea așa cum este acum, reîntregită de Mama Rusia. În cele 120 de minute ale podcastului carlsonian, țarul a spus multe, însă ideea de bază, ferm afirmată, a fost/este, și întreaga omenire ar trebui să ia seama pentru vecie, dar mai abitir NATO și UE: „Au existat îndemnuri pentru a provoca Rusiei o înfrângere strategică pe câmpul de luptă. În opinia mea acest lucru este imposibil prin definiție. Nu se va întâmpla niciodată”. Tocika. Adică punct. Retorica politică imperialist-țaristo-bolșevică a lui Putin a fost impecabilă. Țarul a mințit, a atacat în permanență, l-a luat peste picior pe yankeu, ăsta arătându-se măgulit, a mistificat istoria, interviul sau podcastul, numiți-l cum vreți, a fost o victorie mediatică a lui Vladimir Velikii. Ceva mă face să cred că acesta a fost targetul aranjat al taifasului de după zidurile vechiului Kremlin. A fost un spectacol-eveniment care i-a servit de minune țarului. Și chiar dacă n-a părăsit retorica obișnuită, prin faptul că o întreagă planetă l-a așteptat, i-a ieșit. Întotdeauna dictatorii stârnesc frisoane.

N.B. După 48 de ore, inimile și sufletele românilor de la Dunărea de Jos au tremurat de groază în toiul nopții. Dronele lui Putin au lovit la Ismail și Reni, premierul Ciolacu a fost trezit din somn de maximă urgență în crucea nopții iar România și-a ridicat avioanele de luptă în aer.

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Importanța identificării candidatului ideal
Crin Antonescu de ce nu?
Se întețește lupta pentru „tronul” de la Cotroceni
„Reziștii” nu înțeleg că sunt pe făraș...
Remco în Schepdaal
Rolul concesiilor strategice în construcția europeană
Descrețirea inovației (II)
Descrețirea inovației (I)
"La Piovra" valahă (II)
"La Piovra" valahă


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale