Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro16.02.2024 00:20

Editorial


A A

Interviul nuclear lansat dintre zidurile vechiului Kremlin (II)

Interviul nuclear lansat dintre zidurile vechiului Kremlin (II)

Revenind, haideți să vedem care au fost capetele de atac/lovire ale ogivei nucleare mediatice putiniste. De pildă, pentru ca „operațiunea militară specială” din Ucraina să înceteze, țarul neobolșevic a pus o condiție: Statele Unite și alte țări să nu mai furnizeze armament Kievului. Cu alte cuvinte, tâlharul ar vrea ca victima să nu ceară ajutor nimănui și să se lase și prădată, și ucisă.

O, nu, cică Rusia ar fi fost atacată de Ucraina... neonazistă! Este clar, țarul are și mentalitate, și apucături... neohitleriste/neostaliniste. Apoi, amenințarea Rusiei la adresa țărilor membre ale NATO este imaginară (aserțiunea liniștitoare a fost agrementată de un subtil surâs sinistru și de un dans nervos al labelor de la picioare care, de altfel, s-a produs pe tot parcursul interviului).

Și, obsesiv, vedeți, „operațiunea militară specială” nu și-a atins încă scopul care nu este altul decât… denazificarea Ucrainei. Ce ar însemna asta? Iată un scurt comentariu în viziunea halucinantă a țarului: „înseamnă interzicerea tuturor tipurilor de mișcări neonaziste. Trebuie să scăpăm de acești oameni care mențin acest concept și susțin această practică și încearcă să o păstreze”. Halucinant, nu? Sună a vâjâit de super-rachetă intercontinentală nucleară „Sarmat”.

Să decodificăm: pentru țarul neobolșevic/neohitlerist, de altminteri, neonazismul bântuie în UE/NATO, ca atare, „trebuie să scăpăm” de cei care, acum, au sărit în ajutorul Ucrainei. Spuneam că s-a avântat și într-un excurs istoric declanșat de o bizară întrebare a lui Carlson cum că dacă ar fi bine să ne reîntoarcem la granițele din Europa de la… 1654.

Adică, la granițele stabilite de Pacea Westfalică de la 1648 după răvășiorul și continentalul „Război de 30 de ani”? Ne-am lămurit că yankeul a cam încurcat – din necunoaștere sau nu – și că trimiterea era spre Ucraina cazacilor caporojeni care la Pereiaslav, în 1654, încheie un tratat de unire prin care țarul a fost declarat protector al „Hetmanatului căzăcesc”. Și de aici stăpânul de la Kremlin s-a lansat în niște delirante considerații istorice luând-o de la întemeierea Rusiei Kievene în secolul al IX-lea pentru a justifica dreptul Moscovei de reluare în stăpânire a Ucrainei.

(Va urma)

 

 

George CoandăComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Spitzenkandidat. Episodul 2. Dezbaterea de la Bruxelles.Spitzenkandidat. Episodul 2. Dezbaterea de la Bruxelles.
Dorul toxic după imperiul defunct (III)
Dorul toxic după imperiul defunct (II)
Dorul toxic după imperiul defunct (I)
Proiectul european - atacat la „baionetă”
Educația europeană - prioritate strategică a noii Comisii Europene?
Pieri-vor românii? (II)
Pieri-vor românii? (I)
Pe cine trimitem la Strasbourg?
Euro-orașul 2040


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale