Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro29.03.2024 00:18


A A

Inspectoratul de Jandarmi Dâmbovița se confruntă cu o criză de personal

Inspectoratul de Jandarmi Dâmbovița se confruntă cu o criză de personal

Ștefan Khalil


 

Colonelul Mihai Matei, Inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi „Mircea cel Bătrân” Dâmbovița, a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre  principalele provocări pe care instituția le-a întâmpinat în anul 2023 și planurile sale pentru anul 2024. Unul dintre principalele subiecte abordate a fost criza de personal cu care se confruntă jandarmeria.

Potrivit acestuia, deficitul de personal a reprezentat o provocare majoră în cadrul instituției, cu un procent de încadrare la începutul anului 2024 de doar 77,64%. Cu un total de 441 de cadre militare și personal contractual, jandarmeria este afectată de o lipsă de aproximativ 23% de personal. În ceea ce privește soluțiile, colonelul Mihai Matei a subliniat eforturile constante de recrutare a candidaților pentru școlile militare de ofițeri și subofițeri jandarmi, menționând că au fost selectați 77 de candidați, dintre care au fost declarați admiși 34.

Cu toate acestea, criza de personal pare că se adâncește în ultimii ani, iar motivele sunt diverse, spune colonelul Mihai Matei.

Încă mai avem candidați care vin pentru școlile de jandarmi. Într-adevăr, într-o pondere mai mică de cum eram noi obișnuiți în urmă cu patru-cinci ani. (...) Sunt mai multe cauze pentru care meseria de jandarm nu mai este la fel de atractivă. Una dintre ele este probabil salarizarea, pentru că și noi suntem o organizație și intrăm în concurență cu celelalte organizații care sunt pe piața muncii și în funcție de ce putem noi oferi, fie vin la noi, fie se duc în altă parte. Acesta ar fi unul dintre factori.

 Un alt factor este că s-a pierdut puțin din atractivitatea meseriei și prin prisma riscurilor. Suntem expuși, mai ales în zilele noastre. Am trecut printr-o pandemie, avem războiul  aproape de graniță și probabil că lumea nu mai este atât de dornică să se expună la riscurile pe care le presupune această meserie. Este adevărat că se pleacă și din sistem, fie prin trecerea în rezervă cu drept de pensie, fie prin demisii. Dacă oamenii găsesc alte domenii mai bine plătite, preferă să plece. Nici angajări nu putem face după cum ne-am dori noi. Facem angajări în funcție de posturile care sunt bugetate”, a declarat inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi Dâmbovița, colonelul Mihai Matei.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Spitzenkandidat: finalul dezbaterii, în Parlamentul European
Târgoviște, pe podiumul național la fonduri UE
Proiecte majore, aprobate în unanimitate
„De salariați calificați avem nevoie peste tot”
Elevii dâmbovițeni se pregătesc de vacanță
Spitzenkandidat. Episodul 2. Dezbaterea de la Bruxelles.Spitzenkandidat. Episodul 2. Dezbaterea de la Bruxelles.
Târnosirea Bisericii Parohiei Gura Vulcănii
Militarii și polițiștii, în situație critică
Rezultate de senzație pentru elevii Liceului de Arte „Bălașa Doamna”
Alexandru Iorga, „un primar de care orașul Găești are nevoie”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Spitzenkandidat: finalul dezbaterii, în Parlamentul European

Joi, 23 mai 2024, s-a derulat ultima dezbatere dintre posibilii președinți ai viitoarei Comisii Europene. Conform tradiție, cu 10 zile înainte de alegerile europene, evenimentul a avut loc în sala mare a Parlamentului European din Bruxelles. La fel a fost în 2014 sau în 2019. Precedentele dezbateri spitzenkandidat de anul acesta au fost la Maastricht și Bruxelles.

Revenim la ceea ce s-a... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale