Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro30.05.2023 00:17

Ieri, organizat de Club Rotary Târgoviște, Baroul Avocaților Dâmbovița și Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița,


A A

Eveniment antidrog la Târgoviște

Eveniment antidrog la Târgoviște

*Toate momentele derulate în cadrul întâlnirii au subliniat efectele devastatoare ale consumului de droguri în rândul tinerilor

 

Ieri, la Clubul Studenților din Târgoviște, zeci de tineri au luat parte la evenimentul privind combaterea consumului de droguri în rândul elevilor, eveniment care face parte din proiectul „Fii avocat în școala ta”. Organizatorii acțiunii au fost Baroul Avocaților Dâmbovița, Club Rotary Târgoviște și Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița.

Toate momentele derulate în cadrul întâlnirii au subliniat efectele devastatoare ale consumului de droguri în rândul tinerilor. La eveniment au participat: Tudor Doru Lucian - președintele Camerei Notarilor Publici, primarul municipiului Târgoviște - Daniel Cristian Stan, alături de cadre didactice din învățământul preuniversitar, procurori, judecători și reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență și Protecție a Copilului (DGASPC) Dâmbovița. Au povestit viața lor doi tineri, aflați în executarea pedepsei pentru droguri, de la Penitenciarul Găești.

Giulia Pittoni, secretarul general Rotary Club Târgoviște, a oferit câteva date despre acțiunea de ieri: „Este un eveniment dedicat luptei antidrog în rândul tinerilor. Prima acțiune de anvergură am avut-o la Găești, pe 29 iunie, pe 9 mai la Pucioasa. Noi, Rotary sponsorizăm și susținem astfel de evenimente. Împărțim cărți, avem o poveste cu o fată care începe cu droguri ușoare, din curiozitate, din dorința de afirmare și sfârșește tragic prin supradoză. Cu siguranță vom mai susține astfel de evenimente, care sunt foarte importante, atât pentru educația copiilor, dar și pentru sănătatea lor”, a declarat Giulia Pittoni, secretar Rotary Club Târgoviște.

Primarul Daniel Cristian Stan a ținut să adreseze, de asemenea, câteva cuvinte tinerilor prezenți: „Mă bucur că există o asemenea dezbatere, spațiul public avea nevoie de așa ceva. Problema consumului de droguri raportată la incidența pe care o are în rândul tinerilor, în rândul elevilor, este o problemă foarte mare. Din păcate și pe zona infracțiunilor, sub influența diferitelor substanțe, drogurile încep să depășească deja incidența alcoolului. De exemplu, la infracțiunile care țin de regimul circulației pe drumurile publice. Din acest motiv, situația este foarte îngrijorătoare. Putem spune totuși că primul pas pentru combaterea acestui fenomen este conștientizarea acestui fenomen. Astfel de evenimente trebuie organizate în număr cât mai mare pentru a combate consumul de droguri în rândul tinerilor. Țin să-i felicit pe organizatori pentru acest proiect”, a transmis primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Dorul toxic după imperiul defunct (I)
Investiții importante inaugurate la Băleni
Activitate cu tinerii la Centrul Social-Cultural al Parohiei „Sf. Nifon”
Probleme grave ale pensionarilor
Medicii de familie, în așteptarea noului contract cadru
Proiectul european - atacat la „baionetă”
Bază sportivă modernă finalizată la Clubul Sportiv Școlar
Industria de Apărare și-a crescut exportul
„Noi avem cele mai mici salarii din tot sistemul bugetar”
Finalizarea campaniei de vaccinare antirabică și măsuri pentru microciparea animalelor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Dorul toxic după imperiul defunct (I)

În 1991, Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste, de altminteri o formă reșapantă a Rusiei țaristo-imperiale, a dispărut, s-ar putea zice, pe mâna rusească, aia a comunismului bolșevic, metamorfozat (oare cu de la sine putere?) în capitalist autocratic Boris Elțîn.

Și care, tot cu mână rusească, de fapt, o gheară de diavol, se încearcă a fi reanimat în granițele fostei Uniuni... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale