Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro16.05.2024 00:15

De la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a,


A A

Elevi în focurile Evaluării Naționale

Elevi în focurile Evaluării Naționale

Elevii din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a din județul Dâmbovița se află în plin proces de evaluare națională. Începând cu data de 13 mai și până pe 29 mai, aceștia vor susține probele care îi vor testa în diverse domenii.

Calendarul evaluărilor este structurat astfel:

Pentru clasa a II-a, probele au început pe 13 mai cu evaluarea competențelor în Limba și comunicare – scris, urmată de proba de citit în limba română și limba maternă pentru minoritățile naționale. Joi, 16 mai, elevii se vor confrunta cu proba la Matematică și Științe ale naturii. Clasa a IV-a va susține evaluarea pe 21 mai la Limba română, pe 22 mai la Matematică și pe 23 mai la Limba maternă.

Pentru clasa a VI-a, evaluarea începe pe 28 mai cu Limbă și comunicare, urmată de Matematică și Științe ale naturii pe 29 mai. Testele sunt elaborate de Centrul Național Pentru Politici și Evaluare în Educație și au un nivel mediu de dificultate, similar evaluărilor internaționale. Un aspect nou este folosirea unei aplicații digitale pentru colectarea datelor, care va facilita procesul și va oferi acces rapid și flexibil la rezultatele evaluării.

Este important de menționat că rezultatele individuale obținute nu vor fi făcute publice și nu vor fi înregistrate în catalogul clasei, contribuind astfel la reducerea presiunii asupra elevilor.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

674 de candidați au susținut proba scrisă la titularizare
Admiterea la liceu 2024
Începe examenul de titularizare
Promovabilitatea la Bacalaureat a crescut: 78,9%
Despre grijile vieții
Conferința pastoral-misionară la Târgoviște
Sprijin pentru tineri elevi care vor concura în SUA
Reabilitarea Liceului Teoretic „Ion Heliade Rădulescu”
Festivalul „Peștera-Padina”
Meditație la Duminica Sfinților Români


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Rolul concesiilor strategice în construcția europeană

După alegerile europene, se conturează temele Agendei Europene 2024-2029. Alegerile europene 2024 confirmă trendul „unei mai puține cooperări europene” și al „promovării mai puternice a interesului național”. Mesajele diferă în funcție de liderii țărilor membre și doctrina partidelor aflate la putere, dar constatãm o situație nouă la nivel european.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale