Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro21.02.2024 00:15


A A

"Ecouri din Bucegi" o apariție surpriză în peisajul presei culturale dâmbovițene


Pe un plai pitoresc al Carpaților dâmbovițeni, la Pietroșița, joi, 15 februarie a.c., de ziua națională a lecturii, găzduită de „Casa generațiilor” a fundației omonime, a avut loc un eveniment cultural, am putea spune, surpriză: lansarea revistei de informație și cultură „Ecouri din Bucegi”, care apare și sub egida Societății Scriitorilor Târgovișteni și a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România/UZPR. De ce a fost o surpriză? Pentru că într-o vreme când online-ul a invadat piața presei, iar social media – și benefică, dar și subversiv manipulatoare – s-a substituit, chiar cu violență, lecturii publicației tipărite, aceasta aflându-se acum aproape în „moarte clinică”, cel puțin în România, a aduce pe lume o revistă, realizată, tehnologic editorial clasic, este un act surprinzător de curaj, însă și de dăruite față de semeni. Un act pe care inițiatorii săi și ai fundației și l-au asumat riscând, soții Domnica și Dumitru Vărzaru, ingineri pensionari, fervenți iubitori de cultură, și, iată, creatori de faptă culturală, considerând că aveau o datorie în acest. Iar în omul de cultură George Coandă au găsit mentorul profesionist care le-a dat, la rându-i, o pasionată mână de ajutor. Așadar, joi, 15 februarie, invitați fiind membri dâmbovițeni ai Uniunii Scriitorilor, Societății Ziariștilor Profesioniști din România, alți oameni de cultură, amfitrioni fiindu-le Domnica și Dumitru Vărzaru, George Coandă, în dubla calitate de președinte al Juriului de onoare, de disciplină și arbitraj și de Superior al Ordinului Ziariștilor din UZPR, moderând evenimentul, a fost recomandat primul număr al revistei „Ecouri din Bucegi”. Scriitorii și publiciștii George D. Piteș, Constantin Voicu, Georgeta Carmen Popescu, Maria Panțuroiu, Luminița Gogioiu-Pântea, Diana Scarlat, Nicu Iancu Vali, Liviu Brezeanu, au apreciat la superlativ revista, apoi au oferit și un regal de poezie… citită. Sumarul revistei, care îmbogățește tabloul presei culturale dâmbovițene, este atractiv prin rubricile sale, dintre care amintim, ilustrativ, „Evenimente”, „Fascinația artelor”, „Orizont literar”, „Din lada cu zestre” sau „Caleidoscop”. Să urăm revistei „Ecouri din Bucegi” să-i fie profunde și îndelungate… ecourile în timp și în conștiința cititorilor săi.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

„Primăvara albastră”, la bijubileu
Patru elevi din Dâmbovița, pe podiumul Concursului Național „Știu și aplic”
Examen de admitere la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur”
Metodologia de înscriere în clasa a IX-a pentru elevii premianți
Elevi în focurile Evaluării Naționale
328 de locuri de muncă disponibile
Programul „Masă caldă” ajunge la șase școli din județul Dâmbovița
Licee reorientate către învățământul profesional
Cunoașterea lui Hristos cel înviat, fundament al credinței
O lansare de carte spectacol


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Spitzenkandidat: finalul dezbaterii, în Parlamentul European

Joi, 23 mai 2024, s-a derulat ultima dezbatere dintre posibilii președinți ai viitoarei Comisii Europene. Conform tradiție, cu 10 zile înainte de alegerile europene, evenimentul a avut loc în sala mare a Parlamentului European din Bruxelles. La fel a fost în 2014 sau în 2019. Precedentele dezbateri spitzenkandidat de anul acesta au fost la Maastricht și Bruxelles.

Revenim la ceea ce s-a... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale