Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro24.03.2023 00:15

VOX POPULI * Din seria „România, țară scumpă”


A A

Dâmbovițenii, speriați de creșterea inflației

Dâmbovițenii, speriați de creșterea inflației

Ștefan Khalil


Rata inflației a urcat din nou în România! În luna februarie 2023, procentul inflației era de 15,5%, după ce în luna ianuarie a acestui an era la 15,1%. Deși ministrul de Finanțe, Adrian Câciu și economistul-șef al Băncii Naționale Române (BNR), Valentin Lazea, anunțau la începutul anului că inflația o să scadă treptat, realitatea nu se potrivește cu promisiunile lor. Tot mai mulți oameni se plâng că nu le mai ajung banii de pe o lună pe alta, iar prețurile la produsele din magazine au crescut enorm, în special la fructe și legume, deși ne aflăm în plin post al Paștelui. Reporterii de la Jurnal de Dâmbovița au întrebat mai mulți cetățeni cum se descurcă de când  prețurile  la produsele alimentare au explodat și cât de bine au trecut peste iarnă, când consumul la gaze și energia electrică a fost mai mare?

*A fost greu de tot și încă este. Nu ne permitem să trăim din ce avem, a trebuit să mă împrumut la CAR ca să pot trăi, nici eu nici soțul nu avem pensii mari. Ce să facem, să le cerem copiilor?

*Vă rog să vă duceți să vedeți în Piață la 1 mai să vedeți cât este kilogramul de roșii, am văzut și cu peste 5 lei...Nu este posibil așa ceva, mai spun ăștia să încurajezi pe micii producători. Păi ei ne încurajează să venim să luăm de la ei? Iarnă mai grea ca asta și prețuri atât de mari, nu-mi aduc aminte să fi avut, dar uite că am trecut peste.

*Muncim și eu și soțul meu, chiar dacă avem o vârstă înaintată. Deci avem patru venituri în casă, dar credeți-mă că nu ne ajung banii de la o lună la alta. Rămânem și câte o săptămână aproape fără niciun leu în casă și trebuie să așteptăm până vine pensia sau salariul.

*Ne descurcăm foarte greu, pentru că abia mai facem față. Ne luăm doar strictul necesar de la supermarket și piață și cheltuim undeva la 400 de lei, poate și mai mult uneori. Este enorm de mult. Să spunem că la facturi nu am avut probleme, că la gaze am avut consum destul de mic, dar factura la curent nu mi-a mai venit din ianuarie...

*Foarte greu, vă spun sincer, foarte greu. Plătesc pentru facturi și medicamente undeva la 1000 de lei pe lună. Păi și ce venit ar fi trebuit să am ca să pot să-mi permit să dau pe medicamente și facturi 1000 de lei? Îmi este și rușine să vă spun ce pensie am, dar mă descurc cum pot, cu soția, cu fata care ne mai dă când  poate.

*Ușor nu a fost, dar uitați că n-a murit nimeni de frig sau de foame cum se anunța pe la televizor sau cum se mai plângeau unii. Vremuri grele sunt peste tot, nu doar la noi. Totuși, eu spun că în Românica noastră a fost chiar bine. Copiii mei sunt plecați în afară și îmi spun că la magazine nu mai găsesc așa multe mărfuri pe rafturi. La noi nu e cazul de așa ceva, că sunt scumpe, da, asta este o problemă, dar cică s-ar îndrepta situația până la Paște.

Așadar, dâmbovițenii așteaptă vremuri mai bune după ce iarna le-a afectat serios buzunarele, iar inflația pare că încă le dau bătăi de cap.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Alarmă la granițele României
Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor, celebrate la Târgoviște
Protocol de colaborare pentru sprijinirea mediului de afaceri
Înscrierea la școli și grădinițe, în vizorul primarului Târgoviștei
Duo acrobatic din Finlanda, apreciat de public
Victoria electorală în Dâmbovița
Reabilitarea Școlii Nr. 10 „Radu cel Mare” se apropie de final
Lucrări intense la Grădinița „Prichindel” din Pucioasa
Titus Corlățean: PSD-PNL a câștigat alegerile în Diaspora și Moldova
Prima porțiune de asfalt pentru refacerea DJ 712 Târgoviște - Pucioasa


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Alarmă la granițele României

Președintele României, Klaus Werner Iohannis, îngrijorat în urma summitului B9 de la Riga, a declarat: „Rusia va continua să reprezinte cel mai mare risc de securitate pentru statele noastre și pentru securitatea europeană. Trebuie să fim pregătiți să acționăm în consecință”.

Cu alte cuvinte, primejdia este iminentă. Și cum să nu fie astfel, atâta vreme... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale