Teme principale
- Actualitati
- Anchete
- Interviuri
- Vox populi
- Politic
- Social
- Economic
- Cultura.Invatamant
- Caleidoscop national
- Panoramic sportiv
- Divertisment
- TV ARTPRESS
Prima paginĂŁ (PDF)
Newsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email
15.03.2023 00:15
Dâmbovița, județul cu cele mai multe biblioteci funcționale din România

În cadrul unei conferințe de presă susținută recent, managerul Bibliotecii „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița, Agnes Terezia Erich, a precizat că la nivel județean sunt 72 de biblioteci funcționale. În același timp, 15 dintre filiale din județ sunt nefuncționale. Deși ele există, acestea nu au personal care să desfășoare activitatea în cadrul instituțiilor.
Potrivit managerului Bibliotecii Județene, Agnes Terezia Erich, unii bibliotecari au decedat, alții au ieșit la pensie, iar alții au optat pentru a fi funcționari publici. Se poate observa o creștere a bibliotecilor nefuncționale. Anul trecut, în Dâmbovița erau 11 localități cu biblioteci din care nu funcționau. Potrivit datelor oferite de conducerea filialei județene, toate bibliotecile publice nefuncționale din Dâmbovița sunt din mediul rural. Nu în ultimul rând, o altă bibliotecă nefuncțională ar fi și în localitatea Comișani, dar postul este scos la concurs în acest moment. Agnes Terezia Erich a prezentat pe larg situația.
„Noi avem și funcția de coordonator metodologic la nivelul județului Dâmbovița, asupra bibliotecilor publice la nivel de județ. Ceea ce este interesant este faptul că la nivel de UAT-uri, noi avem funcționale 72 de biblioteci, de asemenea, un procent foarte bun în această privință. Totodată, avem în județ și 15 localități în care bibliotecile publice nu funcționează. Sunt diverse motive pentru care acestea nu funcționează…Jumătate din bibliotecari s-au pensionat, în alte două biblioteci au demisionat bibliotecarii. Mai avem și situația aceea în care oamenii au trecut de la funcția de bibliotecar, la cea de funcționar public. Să sperăm că se va rezolva problema și pentru aceste biblioteci. Ele există, doar că nu avem bibliotecarul angajat. Suntem județul care stăm cel mai bine la biblioteci funcționale. Localitățile unde nu mai avem biblioteci funcționale sunt: Buciumeni, Cândești (unde s-a pensionat), Comișani (postul este la concurs în acest moment), I.L Caragiale, (pensionare), Cornești (pensionare), Malul cu Flori (deces), Petrești (pensionare), Pietroșița (pensionare), Răscăieți (nu are sediu pentru bibliotecă), Râul Alb (pensionare), Runcu (post restructurat), Tătărani (demisie), Valea Lungă (a trecut pe un alt post), Văcărești (demisie), Vișina (pensionare), Vlădeni (a trecut pe post de funcționar)” , a transmis Agnes Erich, managerul Bibliotecii Județene „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița.
Ștefan Khalil
Comentarii
sau
AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook
Din aceeaÂși categorie
Meditație la duminica Tuturor SfințilorMuzeele dâmbovițene, în program de deratizare și dezinsecție
Sărbătoarea Rusaliilor în Arhiepiscopia Târgoviștei
Vernisajul expoziției elevilor de la Școala Populară de Artă "Octav Enigărescu"
Festivalul Babel 2023, program complet
Împlinirea făgăduințelor
Lucrările la noua sală de Sport a Universității „Valahia” au avansat
Redeschiderea Muzeului Scriitorilor Dâmbovițeni
Etapa națională Olimpiadei Tehnologiei Informației, la final
„Eroica”, la o lansare patriotică
Editorial
Județul Dâmbovița - de la trecutul istoric la perspective în secolul XXI (partea a III-a)

Și mulți au constatat această realitate și cu prilejul recentelor „Zile ale județului Dâmbovița”, zile în care am străbătut acest meleag de țară prin mai multe zări ale sale, prilej de a vedea la fața locului cum de la Potlogiul brâncovenesc și Găeștiul lui Gheorghe Zamfir, și „orașul aurului negru” Moreni, și Pucioasa, care păstrează încă amintirea faimosului general Kiselleff, cel ce i-a descoperit... [citește tot...]
Posta redactiei: fii jurnalist !
Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.
Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
