Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro12.10.2021 00:15

Constantin Bucuroiu, lider de sindicat industria de Apărare, despre...


A A

Criza gazului rusesc: „România duce o politică de vecinătate foarte proastă în conjunctura actuală”

Criza gazului rusesc: „România duce o politică de vecinătate foarte proastă în conjunctura actuală”

*„Toată lumea încearcă să aibă relații economice cu Rusia, Germania este una dintre cele mai prezente țări pe teritoriul Rusiei și face o grămadă de afaceri... și de aici avantajele Germaniei din distribuirea aceasta a gazelor”

 

În pragul iernii, România riscă să rămână fără surplusul necesar de gaze din import sau să le plătească la un preț cu mult mai mare decât țările din Uniunea Europeană! Liderul de sindicat morenar din industria de apărare, Constantin Bucuroiu este indignat de ceea ce se întâmplă în momentul de față:

„Eu totdeauna am spus că România, din punct de vedere al diplomației, după 1990, nu a ales varianta cea mai corectă. Dacă ne uităm la politica macro a României vedem, după 1990, atacuri furibunde asupra Rusiei, dar în același timp stăm pitiți prin toate ungherele când rușii au cumpărat toată metalurgia românească și la fel când au cumpărat alte combinate strategice din România... Când suntem serioși, atunci când arătăm că suntem foarte tari și ieșim cu pieptul la luptă sau când ne ascundem să avem responsabilități?

De aici... uitați ce se întâmplă în acest moment... Noi suntem cei mai pasibili să luăm gazul cel mai scump sau chiar să ne ocolească suplimentările necesare pentru iarnă. De ce? Pentru că ducem o politică de vecinătate foarte proastă, este o politică de neînțeles a României în conjunctura actuală. Deci toată lumea încearcă să aibă relații economice cu Rusia, Germania este una dintre cele mai prezente țări pe teritoriul Rusiei și fac o grămadă de afaceri... și de aici avantajele Germaniei din distribuirea aceasta a gazelor.

Oare noi, România, care normal ar trebui să ne urmărim interesul propriu, interesul național, interesul economic, în loc să atragem Rusia ca partener economic în primul rând și să avem o diplomație care să fie într-o relație de bună vecinătate cu un stat puternic, pentru că în felul acesta, având o relație de bună vecinătate, îmi asigur și frontiera cea mai afectată de anumite posibilități, iată că ne trezim în plină iarnă că rușii răspund  acestui băț băgat mereu prin gard de noi împotriva lor...

Și uite așa România ori este ocolită de ruta gazelor, ori va primi un preț mai mare decât celelalte țări. Noi suntem o țară de tâmpiți, asta știm și nu trebuie să ne mai spună altcineva, dar relațiile de parteneriat NATO- UE este una, realațiile de bună vecinătate este altceva. Eu nu mă duc în NATO să mă pregătesc de război împotriva Rusiei, eu mă duc în NATO ca să consolidez flancul acesta și împreună cu Rusia... să asigurăm liniște și pace. Dacă mă duc să arăt eu Rusiei cât de mare și puternic  sunt,  din start, devenim o pradă sigură pe toate tărâmurile’’, ne-a declarat ieri liderul de sindicat morenar  din industria de apărare, Constantin Bucuroiu.  

 

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Eforturi susținute pentru inaugurarea Centrului de Zi pentru Persoane Vârstnice
Investițiile, prioritatea zero a autorităților
UPET SA Târgoviște face angajări!
Peste 300 persoane și-au găsit un loc de muncă
UPET SA Târgoviște face angajări!
Proiecte de peste 216 milioane lei pentru dezvoltare și modernizare
Investițiile în infrastructura rutieră din comuna Raciu se reiau
Două investiții de amploare la Runcu
Scădere alarmantă a efectivelor de porci în județul Dâmbovița
Reabilitarea infrastructurii rutiere la Runcu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Tezaurul românilor, nikogda!? (II)

Documentarul „Zvezda”, în replică la ideea guvernatorului Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, de a lansa un lobby internațional privitor la faptele că „România are un drept de creanță deplin valabil asupra depozitului său de aur evacuat la Moscova în 1916-1917”, isterizați, și comentatorii, și istoricii, chemați „la bară”, s-au dat de ceasul morții să argumenteze (falsuri care ar face-o să... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale