Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro09.06.2023 00:11

Editorial sportiv: Lovitura de la colț!


A A

Cherchez, Chindia are nevoie de tine!

Cherchez, Chindia are nevoie de tine!

A fost odată, nu chiar demult, avea în gleznă ceva din măiestria lui Dobrin și, căruia, ursitoarele i-au pus lângă talent, ghinionistul număr 13. Magicianul acesta a transformat numărul cu nenoroc într-un simbol și s-a mândrit cu el mai ceva ca Pitagora, care și-l alesese număr favorit. Retractez totul! Există, încă, un fotbalist care și-a împărțit viața în două: de-o parte fotbalul, de cealaltă parte... însăși viața adevărată, fără rețineri, bariere sau ocolișuri.

Ați bănuit, desigur, că aceste rânduri sunt adresate lui Cristian George Cherchez, un târgoviștean  get-beget, născut la 1 februarie 1991. Despre acest fotbalist, al cărui nume trebuie scris cu majuscule în cartea de amintiri a fotbalului de sub Turn, s-ar putea scrie o carte. După părerea mea, acest fiu al sportului regea fost cel mai iubit pământean din ținutul „Triunghilui” (județul Dâmbovița), și cred că și astăzi este la fel. Cristian Cherchez, asemenea marelui Dobrin, și-a trișat de multe ori propria viață, dar niciodată fotbalul.

Deși știam că este imposibil, în ultimul sfert de oră al partidei cu FC Voluntari „așteptam” să-l văd cum intră pe teren și, la fel cum a făcut-o în barajul cu Chiajna, să declanșeze nebunia în Cetate. Numai că, prințul nostru, sătul de tratamentul primit după atâtea isprăvi (și promovări consecutive până în primul eșalon) se autoexilase, undeva, în lumea a patra. Pe noul stadion al Târgoviștei, în acele momente, se desfășurau dansuri exotice, într-un spectacol neînțeles de cei 8000 de dâmbovițeni.

Ei, spectatorii, au văzut doar golurile lui Neguț și Șerban, „lucruri” pur românești, apoi țipătul de durere al unui copil pe care îl iubesc, precum și pe eroul acestor rânduri. Indiferent cum ar sta lucrurile, valorosul număr 13 al Chindiei trebuie să revină, urgent, acasă. Cei 11 ani petrecuți la echipa fanion a orașului său natal, experiența, valoarea indiscutabilă și simpatia de care se bucură în rândul suporterilor sunt argumente indubitabile, care pot readuce lumea pe stadion și produce efervescența de care echipa dâmbovițeană are nevoie, pentru revenirea imediată în SuperLigă.

O ratare a promovării în sezonul 2023-2024 ar însemna o „aclimatizare” în eșalonul secund. Avem clar, în memorie, cei peste 20 de ani dinaintea ultimei reveniri. Dinamo a revenit prin iureșul suporterilor, prin împingerea echipei de la spate, chiar și în momente când nimeni nu mai credea în soarta biruinței. Chindia are un public asemănător, îi lipsește doar decorul, dar ca implicare, ca devotament și sufletism, nu este departa de Nuova Guardia sau Peluza Cătălin Hâldan. Ați văzut ce spirit s-a creat la partida cu FC Voluntari, cu 8000 de oameni în tribună!

Eu sunt convins că vor reveni în jurul echipei și în Liga a 2-a, dacă se va ține cont de propunerea (și rugămintea) pe care o fac acum: Cherchez să se întoarcă la Chindia! Nu, vremea acestui talentat și experimentat jucător nu a trecut, dimpotrivă, poate fi liderul absolut al valahilor, în tentativa de revenire. Cred din suflet că nu există altul mai indicat, pe teren, pentru a se realiza o mobilizare totală. Dați-i acestui jucător de excepție o misiunea serioasă (nu implicări simbolice) și o să vedeți cine este, cu adevărat, Cristian Cherchez. Să auzim de bine!

 

 

Vasile NeaguComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Chindia - Hermannstadt se joacă astăzi, la Târgoviște
Longo este optimist după remiza cu Chiajna
Degringoladă unică în fotbalul târgoviștean (I)
Final de tur la Liga a 5-a
Cezar Papoe, câștigător la „Brașov Junior Open”
Angelo Arghira e vicecampionul României la tineret
Iar pe final?
Flacăra merită mai mult
Pe podium la Openul României
Ilie Torcică și Cezar Voicu Sulugiu, campioni naționali la vetereni


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Se conturează Manifestul 2024-2029

În vara anului viitor se va termina mandatul actualilor aleși din instituțiile europene, iar alegerile pentru Parlamentul European din 2024 sunt deja un subiect pe agenda politică din capitalele statelor membre UE. Desigur, alegerea eurodeputațiilor este importantă, dar atenția experților se îndreaptă mai ales asupra noii Comisii Europene. Printr-un eveniment derulat la sfarsitul lunii noiembrie s-a lansat și #Agenda24to29,... [citește tot...]
Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale