Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro23.02.2024 00:17


A A

Blestemul aurului românilor (II)

Blestemul aurului românilor (II)

GEORGE COANDĂ


Ofuscat, dinozaurul Soros și-a întins păienjenișul de intrigi până la Palatul Cotroceni, și, astfel, a apărut decizia altui premier, cu nume de rețetă de ceapă Julien. Un alt înalt trădător de țară, care a inclus situl Roșia Montană în Patrimoniul mondial în pericol UNESCO, și de la idee la faptă includerea s-a făcut cu… celeritate. Iar „Gabriel Resources” s-a văzut în imposibilitatea de a exploata zăcământul. Dar cel mai dezastruos a fost/este pentru România, care, pe o malefică lucrătură sorosistă, a pierdut posibilitatea de a beneficia de pe urma exploatării, în împrejurarea în care un guvern patriot ar fi găsit soluția inteligentă de a smulge din ghearele companiei din „țara fruinzei de arțar” Roșia Montană. Ca atare, chiar dacă pare bizar, legalmente, pe acte, „Gabriel Resources” a dat în judecată România la Tribunalul de Arbitraj de la Washington, al Centrului pentru Soluționarea Litigiilor privind Investițiile, acuza fiind blocarea proiectului de exploatare, cerând, nici mai mult, nici mai puțin de 6,4 miliarde USD, echivalentul a 30 de miliarde de lei noi. Cu alte cuvinte, datorită unor idioți utili care ne-au guvernat postrevoluționar, poporul român va fi bun de plată, taman acum când este dator vândut pe niște împrumuturi externe de va fi cocoșat mai cumplit ca-n „epoca de aur”, cu un nivel de trai în prăbușire și, pe deasupra, cu amenințarea unui război la granița de răsărit și cu încă alte multe belele pe cap de i se ia respirația. N-ar fi normal ca să plătească muntele acesta de bănet – să le cadă pe cap! – ăia de ne-au băgat în tărășenia asta îngrozitor de păguboasă? Da, așa ar fi și normal, și drept! Până când o să tot plătim înaltele trădări de patrie și trădătorii să petreacă veseli și nederanjați de nimeni în arhipelaguri exotice? Lovească-i blestemul aurului românesc!

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Spitzenkandidat. Episodul 2. Dezbaterea de la Bruxelles.Spitzenkandidat. Episodul 2. Dezbaterea de la Bruxelles.
Dorul toxic după imperiul defunct (III)
Dorul toxic după imperiul defunct (II)
Dorul toxic după imperiul defunct (I)
Proiectul european - atacat la „baionetă”
Educația europeană - prioritate strategică a noii Comisii Europene?
Pieri-vor românii? (II)
Pieri-vor românii? (I)
Pe cine trimitem la Strasbourg?
Euro-orașul 2040


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale