Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro01.03.2024 00:13

Ieri, la ședința ordinară a Colegiului Prefectural,


A A

Analiză detaliată a indicatorilor economico-sociali din Dâmbovița

Analiză detaliată a indicatorilor economico-sociali din Dâmbovița
foto arhivă

În cadrul ședinței ordinare a Colegiului Prefectural pentru luna februarie, desfășurată ieri, Vasile Ciocan, Șeful serviciului din cadrul Instituției Prefectului Județului Dâmbovița, a prezentat o evaluare detaliată a principalilor indicatori economico-sociali din județul Dâmbovița pentru anul 2023.

Conform prezentării lui Ciocan, la începutul anului 2023, județul găzduia un număr de 10.487 de întreprinderi active, alături de 884 de asociații familiale și 6.639 de persoane independente. Sectorul IMM-urilor a dominat pe deplin peisajul economic local, reprezentând 99,8% din totalul întreprinderilor active. Analiza distribuției întreprinderilor pe sectoare arată că 26,6% funcționau în comerț, 15,0% în transport și depozitare, 12,5% în construcții, 10,7% în industrie, și 9,1% în activități profesionale, științifice și tehnice.

În ceea ce privește cifra de afaceri generată de aceste întreprinderi în anul 2022, datele relevă că industria a deținut cea mai mare pondere, cu 44,8%, urmată de comerț cu 33,3%, servicii cu 16,3%, și construcții cu 5,6%. O altă cifră importantă menționată este numărul mediu de persoane ocupate, care a însumat 62.162 de persoane. Industria a absorbit cea mai mare parte a forței de muncă, cu 37,5%, urmată de servicii cu 31,6%, comerț cu 20,6%, și construcții cu 10,3%.

La această ședință, prefectul județului, Claudia Gilia, și subprefectul Corneliu Sălișteanu au fost prezenți pentru a analiza împreună cu ceilalți membri ai Colegiului Prefectural și directorii instituțiilor deconcentrate perspectivele și oportunitățile pentru dezvoltarea economică și socială a județului Dâmbovița în anul în curs.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Spitzenkandidat: finalul dezbaterii, în Parlamentul European
Târgoviște, pe podiumul național la fonduri UE
Proiecte majore, aprobate în unanimitate
„De salariați calificați avem nevoie peste tot”
Elevii dâmbovițeni se pregătesc de vacanță
Spitzenkandidat. Episodul 2. Dezbaterea de la Bruxelles.Spitzenkandidat. Episodul 2. Dezbaterea de la Bruxelles.
Târnosirea Bisericii Parohiei Gura Vulcănii
Militarii și polițiștii, în situație critică
Rezultate de senzație pentru elevii Liceului de Arte „Bălașa Doamna”
Alexandru Iorga, „un primar de care orașul Găești are nevoie”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Spitzenkandidat: finalul dezbaterii, în Parlamentul European

Joi, 23 mai 2024, s-a derulat ultima dezbatere dintre posibilii președinți ai viitoarei Comisii Europene. Conform tradiție, cu 10 zile înainte de alegerile europene, evenimentul a avut loc în sala mare a Parlamentului European din Bruxelles. La fel a fost în 2014 sau în 2019. Precedentele dezbateri spitzenkandidat de anul acesta au fost la Maastricht și Bruxelles.

Revenim la ceea ce s-a... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale