Teme principale

Prima paginã (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro25.01.2023 00:15

Inspectorul școlar general, prof Ileana Nicolaescu, semnaleaz:


A A

„Resursa uman, 99% calificat n școlile din Dmbovița”

„Resursa uman, 99% calificat n școlile din Dmbovița”

Potrivit inspectorului școlar general. prof. Ileana Nicolaescu, 99% dintre cadrele didactice care își desfșoar activitatea în unitțile de învțmânt din județul Dâmbovița, sunt calificate. La examenul național de Titularizare, care a avut loc în vara anului trecut, cei mai mulți candidați au reușit s obțin cel puțin nota 7, acesta fiind și punctajul minim pentru a deveni profesori calificați.

Totuși, nu toți dintre aceștia au prins și catedr, deoarece, multe materii nu au loc titularizabil, la nivel județean. Conducere Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița spune c resursa uman este una de calitate în județul Dâmbovița, deoarece au fost foarte puțin profesori care nu au reușit s ia cel puțin 7 la Titularizare.

„Din punct de vedere al calitții actului educațional, putem spune c resursa uman pe care unitțile de învțmânt o dețin este una de calitate, în sensul c sunt cadre didactice calificate, sunt titulari în sistem. Mai avem și cadre didactice calificate, care au ocupat o catedr  ca urmare a participrii la concursul  național de Titularizare. Sunt și situații în care profesorii au obținut nota 7, dar care nu au prins catedr, deoarece postul nu era titularizabil. Totuși, aceștia sunt profesori calificați. Situația ocuprii posturilor cu personal didactic necalificat este într-un procent foarte mic, nu aș spune nici mcar 1%. Prin urmare, putem spune c avem personal didactic calificat în proporție de 99%”, a transmis inspectorul școlar general, prof. Ileana Nicolaescu.

Ștefan KhalilComentarii

sau

Adaugã comentariul tãu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaºi categorie

Meditaie la duminica Tuturor Sfinilor
Muzeele dmbovițene, n program de deratizare și dezinsecție
Srbtoarea Rusaliilor n Arhiepiscopia Trgoviștei
Vernisajul expoziției elevilor de la Școala Popular de Art "Octav Enigrescu"
Festivalul Babel 2023, program complet
mplinirea fgduințelor
Lucrrile la noua sal de Sport a Universitții „Valahia” au avansat
Redeschiderea Muzeului Scriitorilor Dmbovieni
Etapa național Olimpiadei Tehnologiei Informației, la final
„Eroica”, la o lansare patrioticPolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Judeul Dmbovia - de la trecutul istoric la perspective n secolul XXI (partea a III-a)

i muli au constatat aceast realitate i cu prilejul recentelor „Zile ale judeului Dâmbovia”, zile în care am strbtut acest meleag de ar prin mai multe zri ale sale, prilej de a vedea la faa locului cum de la Potlogiul brâncovenesc i Getiul lui Gheorghe Zamfir, i „orașul aurului negru” Moreni, i Pucioasa, care pstreaz înc amintirea faimosului general Kiselleff, cel ce i-a descoperit... [citete tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citete tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale