Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro27.11.2023 00:14

Semnal tras de medicii de familie din Dâmbovița:


A A

„Rata de vaccinare pe programele naționale a scăzut”

„Rata de vaccinare pe programele naționale a scăzut”
foto arhivă

*Nici vaccinarea antigripală nu este ceea ce ar fi trebuit să fie

 

În plin sezon al virozelor și al gripei, în general al infecțiilor respiratorii, în România a scăzut rata vaccinării antigripale, spre îngrijorarea medicilor de familie! Este foarte adevărat că s-a îngreunat puțin și procedura prin care un pacient se poate vaccina gratuit, în sensul că trebuie să facă mai multe drumuri la medicul de familie și ulterior la farmacie pentru a putea intra în posesia serului respectiv. O situație asemănătoare se înregistează și la  vaccinarea copiilor, pe programele naționale, unde unii părinți refuză să-și mai imunizeze micuții  chiar și împotriva unor boli grave care le-ar putea pune viața în pericol!  

„Eu am vaccinat antigripal în jur de 180-190 de persoane. Nu mai sunt amatori sub nicio formă. Din câte am înțeles și am văzut, rata vaccinării a scăzut cel puțin până în acest moment. Unul dintre motive este că pacientul venea aici și găsea vaccinul la medicii de familie, iar al doilea motiv este că aceste vaccinuri care se dau gratuit sau cu compensare 50% sunt numai pentru cei care sunt asigurați sau pentru copii, până la 18 ani. Ne așteptam să se întâmple așa, să scadă rata vaccinării, pentru că nu este la îndemână și nu este ușor să iei rețeta de la medic, după care te duci la farmacie după care te reîntorci la medicul de familie pentru vaccinare. Așa, îl prindeai în cabinet pe pacient, ne rugau să-i anunțăm când vin vaccinurile. Eu personal i-am anunțat pe mulți pacienți prin sms să se vaccineze antigripal. Sunt și părinți care nu vor să-și mai vaccineaze copiii cu anumite vaccinuri, în special cu cel antirujeolic, antirubeolic și antioreion. În general rata de vaccinare, pe programele naționale, a scăzut”, a transmis dr. Ileana Dumitrescu, președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

ANUNȚ DE VÂNZARE a acțunilor emise de Complex Hotelier Dâmbovița S.A. deținute de Infinity Capital Investments S.A.
Actorii instituționali ai politicii de energie
Dezvoltarea Târgoviștei capătă amploare
Caravana „Fără Bariere - Tot Adevărul despre Droguri”
Noi vizite de succes la Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște
Minor declarat dispărut, depistat a doua oară de jandarmii dâmbovițeni
Întreruperi de energie electrică programate
ANUNȚ DE VÂNZARE a acțunilor emise de Complex Hotelier Dâmbovița S.A. deținute de Infinity Capital Investments S.A.
ANUNȚ DE VÂNZARE a acțiunilor emise de Complex Hotelier Dâmbovița S.A. deținute de Infinity Capital Investments S.A.
Cine influențează politica de sănătate în UE?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Actorii instituționali ai politicii de energie

Comisia Europeană, brațul executiv al UE, propune politicile energetice la nivelul blocului comunitar, responsabil pentru program, planurile strategice, de management și raportare fiind comisarul pentru energie Kadri Simson. Aceasta este un politician estonian, aparținând Partidului Popular European. Direcția Generală Energie (DG ENER), din cadrul Comisiei, condusă de directorul general Ditte Juul Jørgensen, dezvoltă politica... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale