Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



25.05.2023 00:16

La Direcția Agricolă Dâmbovița, în acest an,


A A

384 de fermieri dâmbovițeni s-au înscris în Programul de tomate

384 de fermieri dâmbovițeni s-au înscris în Programul de tomate

*Suprafața totală cultivată cu tomate în spații protejate este de 59,48 ha din care eligibile la plată 38,4 ha (1000 mp/ solicitant)

 

 

Violeta Stanciu


Ieri, în cadrul conferinței de presă de la Direcția Agricolă Dâmbovița, noul purtător de cuvânt al instituției, Monica Safta a declarat că printre acțiunile importante implementate în primăvara anului 2023 de direcția de profil din plan județean sunt cele de derulare a programelor de susținere a fermierilor prin ajutor de minimis, ajutor a cărui valoare cumulată pe durata a trei exerciții financiare, exercițiul financiar în cauză și două exerciții financiare precedente, nu depășește echivalentul în lei a sumei de 20.000 de euro. Unul dintre acestea este Programul de susținere a producției de tomate în spații protejate în primăvara anului 2023 aprobat prin Hotărârea nr. 1569 din 28 decembrie 2022. Cererile de înscriere în acest program și documentele prevăzute s-au depus până la data de 1 aprilie 2023. Valoarea maximă în euro a sprijinului financiar de ajutor de minimis este de 3000 euro/1000 mp/ beneficiar și se acordă în lei, la cursul de schimb de 4,9490 lei.

 La Direcția Agricolă Dâmbovița au fost înscriși 384 de solicitanți în anul 2023, cu o suprafață totală cultivată cu tomate în spații protejate de 59,48 ha din care eligibile la plată 38,4 ha (1000 mp/ solicitant). „La această dată sunt 4 legumicultori care au făcut cerere pentru verificarea producției în vederea recoltării și a valorificării tomatelor. În urma scandalului iscat la nivel național de folosirea pesticidelor pentru grăbirea procesului de coacere a tomatelor, în județul Dâmbovița, inspectorii fitosanitari au prelevat probe de tomate cultivate în cadrul programului de la fermierul Stoica Doru, din localitatea Gura Șuții, sat Speriețeni care are o suprafață de 1000 mp cu solarii cultivate cu tomate. Pe 10 mai 2023 s-a făcut prima recoltare de roșii din soilurile Paris și Pekonet, soiuri extratimpurii din răsad produs de beneficiar și plantat în solar încălzit cu sobe pe rumeguș, iar proba a ieșit conformă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcției Agricole Dâmbovița, Monica Safta.

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Progrese de amploare pentru trei investiții din comuna Raciu
„Valurile sunt prea mari și ei nu mai stăpânesc barca”
Salariații din industria de Apărare respectarea promisiunii Guvernului
„Anul acesta vor fi 200 de gospodării abonate la gaze”
Regenerarea pădurilor în Dâmbovița
Atragerea investițiilor publice și private, preocuparea permanentă a autorităților locale
248 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Ghid de facilități fiscale
699 de locuri de muncă disponibile
Programul lucrărilor de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

„Frica păzește pepenii” în perspectiva „morții nucleare” (I)

Au românii expresia paremiologică cu tâlc. Cică „frica păzește pepenii”. Și al cărui tâlc se poate aplica în sens geopolitic și la ce se petrece acum pe cele două mari teatre de război, în Ucraina și în Israel. La peste un an și jumătate de la războiul lui Putin declanșat împotriva Kievului… nazist (!), și la aproape două luni de la agresiunea teroristă a Hamas... [citește tot...]



Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter




Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale