Teme principale

Prima paginã (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro22.04.2019 00:25

La uzina morenar, pe subiectul Rheinmetall...


A A

Sindicatul Automecanica d ultimatum conducerii societii

Sindicatul Automecanica d ultimatum conducerii societii

VIOLETA STANCIU

 


 

Interviu cu Constantin Bucuroiu, liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni

Rep.: Ce se întâmpl la Uzina Automecania Moreni? Ai transmis recent o scrisoare deschis ctre conducerea societii, ne putei spune motivul?

- Dup solicitarea noastr de a rezolva, odat pentru totdeauna, problema cu Rheinmetall, ori e alb, ori e neagr, bineîneles c nemii acum au revenit în România i încearc tot felul de tertipuri... Noi am cerut directorului general care este semnatarul acestei asocieri a acionarilor, pentru c el este singurul semnatar al asocierii acionarilor, s fac ceea ce trebuie i ce e mai bine pentru Uzina Automecanica Moreni, mai ales c acum avem nite oportuniti. Dac nemii pân acum nu au realizat nimic în cei 4 ani de zile de când tot au venit în România... i au cerut bani, i atât. În schimb a aprut o alt oportunitate cu cei de la General Dynamics care deja sunt la UM Bucuretiicare doresc s continue colaborarea i cu Uzina Automecanica Moreni. De ce spunem noi c lucrurile sunt mai serioase aici, pentru c ei deja au investit destul de mult în hale, în dotri, ceea ce arat c ei chiar au venit în România s fac o treab bun. i atunci i-am cerut directorului „s aib sânge în instalaie” i s ia o decizie. Ori s mergem înainte, dar în ce condiii mergem înainte i cu ce ajut Automecanica continuarea cu Rheinmetall, dac nu...haidei s intrm în dialog cu General Dynamics, care ne curteaz i vor s vin la Moreni, mai ales pe partea de sudur, unde ei apreciaz foarte mult capacitatea Uzinei Automecanica Moreni. Dac nu e în stare, dac îi este fric de ceva, dac nu îi asum responsabilitatea i-am spus s-i prezinte demisia... ceea ce mi se pare onorabil.

Rep.: Când s-a luat decizia de a scrie aceast scrisoare directorului societii?

- Joi, 18 aprilie,s-a întâmplat acest lucru, când Consiliul Sindicatului „Dreptatea”, într-o edin, a hotrât acea scrisoare deschis ctre director în care îi cerem elegant s rezolve întrun fel sau altul, dar în interesul salariailor i al Uzinei Automecanica Moreni, aceast problem.

Rep.: Depinde numai de director aceast problem? Nu era bine s existe mai multe mini luminate care s ia o astfel de decizie?

- Decizia este numai a lui, numai de el depinde. Atunci când s-a semnat contractul de asociere cu Rheinmetall, în spatele directorului general era foarte mult lume politic. Lumea politic a fost numai cu fotografia, c „mam, ce facem noi la Moreni, ce rezultate excepionale”. Acum, directorul este izolat, toat lumea s-a dat la o parte i zice „el a semnat, el s rezolve”. Rep.: Este posibil ca, în spate, s fie i altceva...? - Sunt multe lucruri de luat în calcul. Eu, de mult vreme, spun c este un contract pgubos, cel cu nemii...i îmi menin în continuarepoziia, pân m vor contrazice prin fapte.

Rep.: Ai dat i un termen conducerii Uzinei Automecanica Moreni?

- Termenul este 15 mai 2019.

Rep.: Dac nu se va întâmpla nimic pân atunci, ce vei face?

- Ce se întâmpl? Dac merge în incertitudinea asta, Automecanica Moreni moare pe picioare, pentru c nemaifiind productor de transportor i rmânând decât cu reparaiile, lucrurile se vor stinge în vreo 2-3 ani. Armata va mai aduce transportoarele la reparat, din cele vechi, atâta timp cât nu s-a dotat cu Piranha, dar în momentul în care Piranha va intra în dotarea lor... vor renuna la reparaii...i atunci putem spune c Automecania Moreni este deja închis.

Rep.: Deci, soluia cu General Dynamics este vital pentru Moreni?

- Este soluia cea mai bun pentru c oamenii au venit, concret, i au spus ce vor s fac, au spus c, în faza a doua, vor s investeasc la fel ca la UMB. La UMB investesc 10 milioane de euro, pe care îi vor trece în proprietatea UMB.

Rep.: Cei de la Rheinmetall... i-au fcut apariia pe la Moreni, prin fabric?

- Nu au venit la Moreni, vin pe 24 aprilie, dar în schimb au fost la Ministerul Aprrii Naionale. Deci, dup ce au intrat în adormire vreo doi ani de zile, acum când au vzut ce a aprut prin pres... s-au trezit oamenii, dar acum vin cu o chestie bizar, pentru c spun c nu mai facem AGILIS-ul, care era în program i în proiectul Hotrârii de Guvern, adic transportorul 8x8 pe roi AGILIS, ci c lum PUMA, care este o enilat. Este cu totul altceva, nu a fost niciodat în discuie PUMA. Este o nebunie... de tragere de timp. Eu asta vd la nemi, tragere de timp!Comentarii

sau

Adaugã comentariul tãu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaºi categorie

Greva de la QUADRA merge nainte!
Recensmntul populației, n faza recenzrii la domiciliu,
„La COS Trgoviște, salariile sunt dezamgitor de mici”
Majorarea salariului minim... la alegere!
„Sunt 200 de omeri nregistrai la AJOFM care ar putea s revin”
„Automecanica Moreni st mai bine dect fabricile de la Cugir”
ngrijorri sindicale legate de conflictul Rusia – Ucraina!
Societțile din Aprare nu au bugetele aprobate pe 2021
Alianța de guvernare PSD-PNL, sub lupa sindical
Electrica a cerut falimentul COS TrgoviștePolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Judeul Dmbovia - de la trecutul istoric la perspective n secolul XXI (partea a III-a)

i muli au constatat aceast realitate i cu prilejul recentelor „Zile ale judeului Dâmbovia”, zile în care am strbtut acest meleag de ar prin mai multe zri ale sale, prilej de a vedea la faa locului cum de la Potlogiul brâncovenesc i Getiul lui Gheorghe Zamfir, i „orașul aurului negru” Moreni, i Pucioasa, care pstreaz înc amintirea faimosului general Kiselleff, cel ce i-a descoperit... [citete tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citete tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale