Teme principale

Prima paginã (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro22.07.2022 00:13

VOX POPULI :: Reacții ale dmbovițenilor


A A

Romnia, aproape de o criz alimentar?!

Romnia, aproape de o criz alimentar?!

Potrivit specialiștilor, de la începutul lunii iulie 2022, la nivel mondial se contureaz o criz alimentar, ca urmare a rzboiului de lâng granițele României, dintre Ucraina și Rusia. În piețe și magazine se poate observa deja cum prețurile alimentelor de baz au crescut foarte mult în ultima vreme. Uniunea European a venit cu un rspuns oficial asupra acestei situații. În cadrul reuniunii Consiliului European din iunie 2022, liderii UE au subliniat c Rusia este singura responsabil pentru criza alimentar mondial și c sancțiunile UE nu vizeaz produsele alimentare și produsele agricole. Reporterii cotidianului nostru au vorbit cu mai mulți dâmbovițeni pe marginea acestui subiect, întrebându-i dac au început s resimt aceast criz alimentar de la nivel mondial, care se rspândește pe zi ce trece mai mult.

 

*Cred c o resimțim cu toții deja. Uleiul a ajuns la 13 lei. Este de neconceput așa ceva, nu credeam c se va ajunge aici. Nu știu cum vom face pe viitor dac lucrurile vor continua așa.

*Sigur c o resimțim. Uitați-v câte lucruri am în plas, am fost la supermarket, am dat peste 200 de lei și abia de am reușit s umplu dou plase cu ele. Nu este normal ce se întâmpl, politicienii știa nu știu ce greu trim de pe o zi pe alta.

*Da, din ce în ce mai tare încep s simt aceast criz. V spun sincer c nu m gândeam c se va ajunge aici. Totul este din cauza nenorocitului de Putin, care a început acest rzboi nenorocit. Și s știți c nu doar românii simt asta, pe tot globul pmântesc sunt probleme din cauza acestui rzboi. Vorbim despre doi mari productori, unul de grâu, cum este Ucraina, iar Rusia este o țar bogat, cu multe resurse. Cu ele blocate, Europa și dup restul lumii, vor avea mult de suferit.

*O resimțim pentru c avem o clas politic incapabil. Uitați-v inflația cât a crescut, benzina, alimentele... tot! O s ajungem s ne dm în cap ca s putem tri? Nu înțeleg de ce nu vor s opreasc toate aceste creșteri. Ei nu se gândesc c nu-i mai alege nimeni?

*Eu vreau s v spun dumneavoastr c acum trei ani, când ne duceam la magazin sau la supermarket, cu 300 de lei îți umpleai coșul de cumprturi și aveai mâncare cât pentru o sptmân. Simțeam c suntem în Rai, vorbesc serios. Uite c visul frumos nu a mai ținut. Te duci la cumprturi, ca s-ți iei pentru o sptmân mâncare, îți trebuie de la 500 de lei în sus.  Diferența este enorm într-un timp atât de scurt. Pensiile sunt în continuare mici, iar nou ni se cer s ținem pasul cu lumea.

*Da, este o criz alimentar, așa este, care va fi resimțit în primul rând de noi, oamenii de rând. Dac va ajunge s fie resimțit și de bogtași, o încurcm. Înseamn c noi nu vom mai fi pe aici…asta ca s fac puțin haz de necaz. Totuși, dac lucrurile nu se vor opri în acest rzboi nenorocit, nu vd cum va putea fi mai bine.

Prin urmare, toți dâmbovițenii au simțit deja presiunea crizei alimentare. Unii dintre ei îți fac griji și pentru viitorul apropiat, mai ales c pare departe de a fi spre final conflictul dintre Ucraina și Rusia. Rusia și Ucraina produc aproximativ 30% din oferta mondial de porumb și grâu și peste jumtate din oferta mondial de ulei de floarea-soarelui. Rusia este un productor și exportator important de îngrșminte, cum ar fi îngrșmintele pe baz de azot – care sunt esențiale pentru asigurarea producției agroalimentare.

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

Adaugã comentariul tãu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaºi categorie

Romnia, țara protestelor?
Masa de Paște, mai srac n acest an
Dmbovițenii, nemulțumiți de prețurile roșiilor romnești
Dmbovițenii, nemulțumiți de dispariția caselor de marcat din supermarketuri
Ce ar face Romnia n situația unui cutremur?
Cresc prețurile, odat cu nemulțumirile
Facturile le fac viața grea dmbovițenilor
„Austria face jocurile lui Putin”
Dmbovițenii, speriați de cutremurul de ieri dimineaț
„Ne așteapt o iarn de groaz!”Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

O grev care anun marea furtun romneasc

GEORGE COAND


Greva cadrelor didactice, cu toate controversele pe care le-a stârnit, a artat guvernrii c coala este acel factor fundamental fr de care o naiune nu poate funciona, nu este viabil. Iar domnului preedinte al republicii, Klaus Werner Iohannis – s reamintim c, la baz, este profesor – i-a btut obrazul punându-i în fa un adevr dur: România educat –... [citete tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citete tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale