Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro02.11.2023 00:12

Opinia dâmbovițenilor despre legea intrată în vigoare de la 1 noiembrie


A A

Restricțiile la plățile cash, luate la „bani mărunți”

Restricțiile la plățile cash, luate la „bani mărunți”

De la  data de 1 noiembrie 2023, o lege care limitează plățile cu bani cash la comercianți a intrat în vigoare în România. Această legislație are implicații semnificative asupra tranzacțiilor financiare efectuate în numerar, aducând cu sine o serie de reguli și restricții care afectează atât persoanele fizice, cât și cele juridice. În continuare, vom explora opinii diverse din rândul cetățenilor din Dâmbovița, cu privire la această lege, care aduce schimbări importante  în modul în care se utilizează bani cash.

*Cred că această lege vine și cu anumite avantaje, deoarece limitează tranzacțiile cu numerar și previne evaziunea fiscală. Sunt de acord cu ideea de a încuraja utilizarea cardurilor și plăților electronice pentru o economie mai transparentă.

*Acest lucru ne restrânge libertatea. Nu ar trebui să fie alegerea noastră cum plătim pentru servicii și produse? De ce să ne spună statul cum să gestionăm banii noștri?

*Într-un fel, pot să înțeleg de ce au introdus această lege. Dar dacă nu este suficientă transparență în sistemul fiscal, ar trebui să găsim o soluție mai bună, nu să limităm modul în care plătim pentru bunuri și servicii.

*Această lege va face tranzacțiile mai sigure. Cu mai puțini bani cash în mișcare, riscul de furt și fraudă va scădea. Mă simt mai în siguranță când plătesc cu cardul.

*Nu cred că această lege va avea un impact major  asupra evaziunii fiscale. Cei care vor să evite impozitele vor găsi oricum modalități de a ocoli regulile.

*Asta va face mai dificilă gestionarea numerarului în magazin. Dar suntem hotărâți să ne adaptăm și să oferim clienților noștri alternative pentru plăți electronice.

*Eu am o vârstă, nu mă descurc cu cardul decât în prezența copiilor, mi-e teamă să nu fac vreo boacănă, așa că nu mi se pare deloc o modalitate bună pentru noi, cei mai în vârstă.

*Este un pas înainte spre o economie mai modernă, dar va trebui să vedem cum funcționează în practică. Cu timpul, poate vom vedea beneficiile reale ale acestor schimbări.

 

Aceste reacții arată că legea care limitează plățile cu numerar la comercianți a generat o serie de reacții pro și contra în rândul cetățenilor din Dâmbovița. În timp ce unii se adaptează cu ușurință la schimbare și apreciază beneficiile plăților electronice, alții se simt îngrijorați de limitările impuse asupra plăților cu numerar și cer opțiuni mai flexibile.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Comasarea alegerilor locale și europarlamentare
Dâmbovițenii, îngrijorați de facturile mari de la utilități
România în Spațiul Schengen
Protestele angajaților din sistemul public, în vizorul opiniei publice
Factura la gaze în iarnă, cu prețuri plafonate
Dâmbovițenii salută măsura plafonării prețurilor la alimente
Dâmbovițenii, îngrijorați de creșterea prețurilor
Dâmbovițenii vor controale amănunțite pentru toate stațiile de carburant din țară
Plafonarea prețurilor la alimente, văzută cu ochi buni de dâmbovițeni
Târgoviștenii, tot mai nemulțumiți de lipsa locurilor de parcare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Mai contează, la vot, poporul român?

Răspunsul la întrebarea din titlu este NU. Și, atunci, pentru ce s-au răzvrătit românii în decembrie 1989 dacă nu pentru, printre altele, dar fundamental, dreptul democratic de a fi ales și de a alege pe cei care pot fi garanții demnității și progresului națiunii? Fără a fi impuși pentru a servi fără crâcnire intereselor oneroase ale străinătății, manipularea, și fățișă, și subliminală, determinând votul.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale