Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



19.04.2024 00:16


A A

Opinii din Dâmbovița despre creșterea inflației în România

Opinii din Dâmbovița despre creșterea inflației în România

Ștefan Khalil


Creșterea inflației în România a stârnit îngrijorare la nivel național, cu țara noastră clasându-se pentru a treia lună consecutiv ca lider al inflației în Uniunea Europeană. Conform datelor publicate de Biroul european de Statistică Eurostat, inflația în luna martie a atins un procent  de 6,7%, depășind cu mult media UE de 2,6%. În acest context, am decis să aflăm părerea dâmbovițenilor cu privire la această situație, întrebându-i ce opinie au despre creșterea inflației în România și dacă sunt afectați de  creșterile facturilor și prețurilor din ultima perioadă?

 

*Este îngrijorător să vedem că inflația crește într-un ritm atât de rapid. Prețurile la produsele de bază cresc constant, iar puterea noastră de cumpărare scade. Este o situație alarmantă care ne afectează pe toți.

*Mă îngrijorează impactul pe termen lung al acestei inflații asupra economiei noastre. Este esențial ca guvernanții să ia măsuri pentru a gestiona această situație și a proteja cetățenii de efectele negative. Mai ales că este și an electoral, măcar acum să miște și ei ceva.

*Cred că această creștere a inflației este rezultatul unor decizii economice proaste și al lipsei de stabilitate politică. Sper că se va găsi o soluție rapidă pentru a inversa această tendință.

*Ca pensionar, simt deja presiunea crescută asupra bugetului meu. Costurile cu medicamentele și serviciile de care am nevoie au crescut mult față de acum câțiva ani, iar acest lucru îmi pune probleme serioase.

*Cred că inflația afectează în mod direct calitatea vieții noastre. Este timpul ca decidenții politici să acorde mai multă atenție acestei probleme și să găsească soluții eficiente pentru a reduce impactul asupra cetățenilor.

*Având în vedere că inflația afectează prețurile la alimente, carburanți și alte bunuri de consum, cred că este important ca guvernul să ia măsuri pentru a controla această situație și a proteja interesele populației.

 

Inflația în creștere în România a generat îngrijorări și discuții aprinse printre cetățeni, având un impact major asupra bugetelor familiilor și a calității vieții. Este evident că este nevoie de măsuri ferme și eficiente din partea autorităților pentru a gestiona această situație și a proteja interesele populației.

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Dâmbovițenii susțin decizia de a menține supermarketurile deschise și în weekend
Carnea de miel, un lux pentru mulți români în acest an de Paște
Cum fac față dâmbovițenii noilor scumpiri
Comasarea alegerilor locale și europarlamentare
Dâmbovițenii, îngrijorați de facturile mari de la utilități
România în Spațiul Schengen
Protestele angajaților din sistemul public, în vizorul opiniei publice
Factura la gaze în iarnă, cu prețuri plafonate
Restricțiile la plățile cash, luate la „bani mărunți”
Dâmbovițenii salută măsura plafonării prețurilor la alimente


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale