Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro11.08.2023 00:13

VOX POPULI: „Poate mai respirăm și noi puțin”


A A

Plafonarea prețurilor la alimente, văzută cu ochi buni de dâmbovițeni

Plafonarea prețurilor la alimente, văzută cu ochi buni de dâmbovițeni

Într-un moment în care costul vieții și stabilitatea financiară sunt în centrul preocupărilor societății, ordonanța privind plafonarea prețurilor alimentelor de bază a reprezentat o măsură ce a generat ample dezbateri și anticipații. Astăzi, se arată că aceste eforturi au dat roade, întrucât Consiliul Concurenței anunță o scădere notabilă a prețurilor medii ale alimentelor de bază cu până la 34%, în special în categoria fructelor și legumelor. Reporterii cotidianului nostru au stat de vorbă cu mai mulți cetățeni despre acest subiect, întrebându-i dacă simt această scădere a prețurilor și dacă sunt încrezători că nivelul de trai în România o să înceapă să crească.

*Sincer, nu am fost atent la prețuri, dar dacă într-adevăr vor scădea prețurile, este foarte bine pentru noi.

*Am  înțeles că se vor ieftini prețurile, ceea ce nu poate decât să ne bucure. Vine acum frigul și iar dăm o grămadă de bani la lumină și gaze.

*Este o veste bună! Poate că da, nivelul de trai va crește, dar să nu ne trezim că iar vor urca prețurile din septembrie încolo, așa cum s-a întâmplat și în 2021. Au fost plafonate prețurile la alimente, după două trei luni au început să urce iar.

*Poate așa mai respirăm și noi puțin, că în ultimul an prea numai de scumpiri am avut parte. Au început cu combustibilul la mașină, după care alimentele din magazine, utilitățile de acasă, medicamente și tot așa, ne-au uscat de tot.

*Momentan nu am sesizat vreo scădere a prețurilor, dar poate în perioada următoare se va simiți și la buzunar... Credeți-mă, era greu să te duci să cheltui 200-300 de lei la supermarket și să nu-ți iei nici măcar strictul necesar. Măsura este una normală, umană, să putem trăi cu toții.

*Sigur că este o măsură bună pentru noi, dar trebuie să și reziste. Acum e vară, viața nu este așa scumpă, dar dacă la iarnă măresc prețurile din nou... n-am făcut nimic. Totuși, este lăudabil că se mai iau decizii și pentru a sprijini populația.

 

Dâmbovițenii privesc cu ochi buni măsura de plafonare a prețurilor la alimentele de bază, care are ca scop reducerea inflației și păstrarea puterii de cumpărare.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Protestele angajaților din sistemul public, în vizorul opiniei publice
Factura la gaze în iarnă, cu prețuri plafonate
Restricțiile la plățile cash, luate la „bani mărunți”
Dâmbovițenii salută măsura plafonării prețurilor la alimente
Dâmbovițenii, îngrijorați de creșterea prețurilor
Dâmbovițenii vor controale amănunțite pentru toate stațiile de carburant din țară
Târgoviștenii, tot mai nemulțumiți de lipsa locurilor de parcare
„Vom vedea instituții care își vor pune lacătul pe poartă”
O criză alimentară ar putea afecta România?
Dâmbovițenii susțin eliminarea pensiilor speciale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

„Frica păzește pepenii” în perspectiva „morții nucleare” (I)

Au românii expresia paremiologică cu tâlc. Cică „frica păzește pepenii”. Și al cărui tâlc se poate aplica în sens geopolitic și la ce se petrece acum pe cele două mari teatre de război, în Ucraina și în Israel. La peste un an și jumătate de la războiul lui Putin declanșat împotriva Kievului… nazist (!), și la aproape două luni de la agresiunea teroristă a Hamas... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale