Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



08.09.2022 00:15

VOX POPULI


A A

Oprirea gazului rusesc către Europa

Oprirea gazului rusesc către Europa

La începutul acestei săptămâni, prețurile europene la gaze s-au majorat cu până la 30%, după ce furnizorul rus, Gazprom, a anunțat că nu reia livrările către Germania, prin conducta Nord Stream. Tot zilele trecute, compania energetică rusă Gazprom a lansat un videoclip „apocaliptic” în care amenință că va opri gazul către Europa, pe măsură ce se apropie anotimpul rece.

În videoclip sunt surprinse imagini în care rușii opresc complet gazul către Europa și capitale importante de pe bătrânul continent sunt complet înghețate. Jurnaliștii cotidianului nostru au vorbit cu mai mulți dâmbovițeni despre acest subiect, întrebându-i ce cred că se va întâmpla în România dacă gazul rusesc va fi oprit de tot în Europa și dacă buzunarele românilor vor fi afectate din cauza acestei situații?

 

*Acum o să realizăm toți că rușii făceau și ei ceva bun. Eu am o vârstă, am prins vremurile când România a fost controlată total de URSS. Cu excepția anilor 80, sfârșitul acestora de fapt, o duceam foarte bine. Nu știam ce e acela șomer, ce e acela cerșetor. Acum, Europa vrea să scape de ei din cauza unui așa-zis președinte-actor, Zelenski. Uitați că toți avem acum de suferit. Da, cred că vom fi afectați cu toții de această măsură a celor de la Gazprom.

*Cu siguranță! Până acum ne încălzeam la gazul rusesc și la lemne. Acum nu ne rămân decât lemnele. Problema e că eu stau la apartament, la fel ca jumătate din țara asta, poate mai bine. Noi ce vom face? Sobe nu avem…o să ieșim ca aurolacii și vom face focuri pe stradă în butoaie de fier?

*Din păcate…mai bine nu va fi. O să ne întoarcem la încălzirea pe cărbune, care este mult mai costisitoare. Poate nu de anul acesta, dar în anii următori sigur. Sunt rușii cum sunt, dar uitați că erau și ei buni la ceva.

*Nu știu dacă va putea să fie mai rău decât este acum. Am înțeles ieri la știri că gazele de la ruși s-au scumpit cu 30% deja. Păi și la iarnă ce facem, cu cât le mai scumpesc? Nu mai zic că au crescut în fiecare cu procente mari. Părerea mea este că e mai bine să nu mai depindem de sovietici.

*Afectate sunt și acum buzunarele și vor fi în continuare, chiar dacă opresc ei gazele către Europa, chiar dacă nu. Cred că în curând căldura în casă va deveni un lux pe care și-l vor permite bogătașii.

*Eu mereu am spus că în momentul în care rușii vor opri gazul către Europa, o încurcăm toți. Și să știți că povestea asta nu este de acum cu războiul din Ucraina, de mulți ani s-a vorbit. Doar că până acum au fost glume, zvonuri, cum vreți dumneavoastră să le numiți. Dar de acum înainte, treaba e serioasă și o vom simiții pe pielea noastră.

*Pe mine mă enervează acest subiect. De atâția ani luăm gaz de la ruși și depindem de ei. Cât este Europa asta de mare, cu atâtea state puternice, chiar nu au găsit o soluție să ne scape de ei și acum să nu mai fi fost la mâna lor?”

Lumea ia din ce în ce mai serios această situație a lipsei gazelor rusești în Europa. În paralel, moneda europeană a coborât sub 0,99 dolari, pentru prima dată în aproape două decenii, care reprezintă un alt motiv de îngrijorare pentru români, și nu numai.

 

 

 

Ștefan Khalil



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Opinii din Dâmbovița despre creșterea inflației în România
Dâmbovițenii susțin decizia de a menține supermarketurile deschise și în weekend
Carnea de miel, un lux pentru mulți români în acest an de Paște
Cum fac față dâmbovițenii noilor scumpiri
Comasarea alegerilor locale și europarlamentare
Dâmbovițenii, îngrijorați de facturile mari de la utilități
România în Spațiul Schengen
Protestele angajaților din sistemul public, în vizorul opiniei publice
Factura la gaze în iarnă, cu prețuri plafonate
Restricțiile la plățile cash, luate la „bani mărunți”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale