Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro22.08.2022 00:14

VOX POPULI * Reacții ale opiniei publice din Dâmbovița despre...


A A

Înghețarea salariilor și pensiilor din cauza datoriei publice

Înghețarea salariilor și pensiilor din cauza datoriei publice

Pentru prima dată, datoria publică a crescut la 50% din Produsul Intern Brut. Dacă acest procent va fi depășit, salariile în mediul de stat și pensiile vor fi înghețate. Datoria publică a României a crescut pentru prima dată la 50% din PIB ajungând la 614,3 miliarde de lei, din care 336 miliarde lei este datoria în valută. Acum, Ministerul Finanțelor se împrumută la 7,8%, după ce în urmă cu 30 de zile dobânzile ajunseseră chiar și la 9,3%. În cazul în care datoria publică se apropie de 60% din PIB, România intră pe o linie roșie. Reporterii cotidianului nostru au stat de vorbă cu mai mulți dâmbovițeni, întrebându-i dacă se tem ca această datorie publică va afecta și mai mult economia românească.

 

*Probabil că da. Întrebarea este de ce s-a ajuns în această situație? În 1990 România nu avea nicio datorie publică sau externă.

*Suntem deja condamnați toți la sărăcie. Vor urma vremuri tulburi și mă gândesc doar la tineret ce va face, eu poate mor peste un an-doi, dar sincer, mă bucur că nu sunt tânăr în zilele noastre, altfel, cred că-mi luam traista și plecam departe de aici.

*Păi, de ce nu-l întrebați pe ministrul Finanțelor, domnul Câciu? Și-a dat cu cărămida în piept când a venit la Minister că face și drege, dar s-a văzut capacitatea lui extrem de slabă. Îl mai puteți întreba și pe domnul Ciucă, care l-a numit.

*La ce vă așteptați? Cu un Guvern condus de trei partide care doar au făcut rău țării ăsteia… S-a ajuns la datoria asta pentru că au mărit salarii în prostie la bugetari, în special celor din ministere. Acum nu mai au pe unde să „scoată cămașa”. O să ajungem să ne desființăm ca stat.

*Nu mă mai miră absolut nimic. Văd că tot noi, pensionarii, suntem vizați și de data asta. După ce că avem pensiile pe care le avem, tot nouă să nu ni le mai mărească. Acum ne-am mai descurcat, că e vară, cald, bine, nu răcești, nu dai așa mulți bani pe medicamente, nu ai nevoie de căldură în casă și tot așa. Dar peste două luni vine frigul, aprindem lumina în casă de la 7-8 seara și uite așa cresc cheltuielile. Mai ales că ăștia zic că se scumpesc iar gazele și curentul. Ce ne facem, domnilor guvernanți? Am muncit o viață întreagă ca să murim în casă de frig și foame?

*Sincer, mă tem de această situație și văd că nici nu are cine să o rezolve. S-a văzut clar că Ciucă nu are ce să caute în funcția de Premier. El e băiat bun, dar nu e în cunoștință de cauză. Cât e țara asta de mare nu au găsit ei să pună prim-ministru pregătit, să ne scoată din situația asta grea?

 

Prin urmare, dâmbovițenii cu care am stat de vorbă își fac griji că datoria publică ar putea influența negativ situația economică din țară, dar și traiul de viață, care oricum a fost afectat în ultimul an din cauza creșterii inflației.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

România, țara protestelor?
Masa de Paște, mai săracă în acest an
Dâmbovițenii, nemulțumiți de prețurile roșiilor românești
Dâmbovițenii, nemulțumiți de dispariția caselor de marcat din supermarketuri
Ce ar face România în situația unui cutremur?
Cresc prețurile, odată cu nemulțumirile
Facturile le fac viața grea dâmbovițenilor
„Austria face jocurile lui Putin”
Dâmbovițenii, speriați de cutremurul de ieri dimineață
„Ne așteaptă o iarnă de groază!”Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Lumea între ciocniri de valuri (II)

GEORGE COANDĂ


Fascinant, nu? Oare, însă umanitatea, estabilishment-ele și leadership-urile sociale, economice, politice cu deosebire au luat seama la vuietul celui de-al Treilea Val al Schimbării care se auzea încă de acum patru decenii și mai bine? Se pare că nu. Că interesele imediate și meschine, și egocentriste ale corporatismului, mai ales ale celui american, au făcut ca „șocul viitorului”, teoretizat de același... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale