Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro30.01.2023 00:13

VOX POPULI: România, țară scumpă


A A

Cresc prețurile, odată cu nemulțumirile

Cresc prețurile, odată cu nemulțumirile

Scumpirea prețului carburanților îi îngrozește pe dâmbovițeni! În ultimele trei săptămâni, prețul carburanților a crescut cu peste 50 de bani pe litru. Specialiștii spun că aceste creșteri au loc din cauza cotației petrolului și anulării subvenției. De asemenea, economiștii spun că prețurile de la pompă vor crește semnificativ de la 5 februarie 2023.

Reporterii cotidianului nostru a luat pulsul opiniei dâmbovițene pe acest subiect, întrebându-i  pe oameni dacă sunt pregătiți să facă față unui nou val de scumpiri care se va înregistra la carburant, începând de luna viitoare, ținând cont de faptul că odată cu scumpirea combustibilului, se va vedea o creștere a prețurilor pentru multe produse alimentare, și nu numai.

*Păi, numai vești proaste pe acest an. A crescut prețul la energie și la gaze, alimentele se scumpesc, medicamentele la fel, acum și benzina... Noi ce să mai facem?

*Asta este o abureală! Dacă aveam politicieni capabili, nu se ajungea la această situație. Multe țări au reușit în plină iarnă să obțină plafonarea pentru accizele la combustibil, țigări și așa mai departe. Ai noștri, cică au obținut la curentul electric acea plafonare, deși atunci când vedem factura, abia ne mai ținem pe picioare...

*Nu sunt pregătit, deja ne descurcăm greu așa și să știți că nu avem pensii mici, nici eu, nici soția, pentru că am muncit o viață întreagă, dar uite că ne este greu să mai trăim. Cu mașina nu mai circul de câțiva ani, dar mă interesează odată pentru că am copii mari, la casa lor și vreau să le fie și lor ușor și a doua oară mă interesează pentru că văd că se scumpesc toate în jurul nostru și totul pleacă de la benzină și motorină.

*Apăi, ce să mai zic? Suntem buni numai de dat bani. Politicienii cresc venitul cu câteva procente și facturile și prețurile cu și mai multe procente. Așa a fost mereu la noi, stați liniștiți, e ceva ce vom trăi mereu.

*Ne este greu și ne va fi și mai greu! Nu vorbesc de luna viitoare și scumpirea de care îmi ziceți. Eu vorbesc de anii care vor urma, se anunță vremuri sumbre. O creștere mică nu ne va sărăci de tot, ne-am descurcat luna asta, ne descurcăm cumva și cea viitoare, probabil și în martie, după care vine căldura sau cel puțin așa ar trebui. Dar întrebarea este ce facem în viitorul depărtat, la anul, peste doi, peste trei... dacă vom mai apuca?

*Foarte bine, după ce că ne era greu... Sper să mă pot descurca. Așa este, scumpirile la combustibil aduc scumpiri la celelalte produse. Chiar nu știu cum o vom scoate la capăt cu aceste creșteri de preț.”

Guvernul României a promis că va reintroduce subvenția dacă scumpirile vor crește. Rămâne de văzut și ce măsuri vor fi luate în perioada următoare.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

România, țara protestelor?
Masa de Paște, mai săracă în acest an
Dâmbovițenii, nemulțumiți de prețurile roșiilor românești
Dâmbovițenii, nemulțumiți de dispariția caselor de marcat din supermarketuri
Ce ar face România în situația unui cutremur?
Facturile le fac viața grea dâmbovițenilor
„Austria face jocurile lui Putin”
Dâmbovițenii, speriați de cutremurul de ieri dimineață
„Ne așteaptă o iarnă de groază!”
Războiul din Ucraina și amenințările lui Putin, în ochii dâmbovițenilorPolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Lumea între ciocniri de valuri (II)

GEORGE COANDĂ


Fascinant, nu? Oare, însă umanitatea, estabilishment-ele și leadership-urile sociale, economice, politice cu deosebire au luat seama la vuietul celui de-al Treilea Val al Schimbării care se auzea încă de acum patru decenii și mai bine? Se pare că nu. Că interesele imediate și meschine, și egocentriste ale corporatismului, mai ales ale celui american, au făcut ca „șocul viitorului”, teoretizat de același... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale