Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



09.09.2011 00:08

Ieri, 8 septembrie, eveniment academic la Târgoviște


A A

Prof.univ.dr. Radu Rey, Doctor Honoris Causa al Universității "Valahia"

Prof.univ.dr. Radu Rey, Doctor Honoris Causa al Universității

❚ Din activitatea științifică remarcabilă a laureatului, amintim doar implicarea neobosită și studiul intens al muntelui, prof.univ.dr. Radu Rey fiind președintele Comisiei de Montanologie a Academiei de Științe Agricole și Silvice, doctor în științe, cercetător științific, principalul autor al Legii Muntelui, a creat Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Montanologie și Centrul pentru Dezvoltare în Carpați

 

 

Ieri, 8 septembrie, a avut loc la Universitatea „Valahia” din Târgoviște (UVT) o activitate științifică solemnă, ceremonia de decernare a titlului și a diplomei de Doctor Honoris Causa domnului prof.univ.dr. Radu Rey, de către Senatul Universității. Despre activitatea științifică, pedagogică a prof.univ.dr. Radu Rey a vorbit prof.univ.dr. Ion Cucui (rectorul UVT), prof.univ.dr. Alexandru Mironov, prof.univ.dr. Ioan Bold, prof.univ.dr. Ion Velcea, prof.univ.dr. Corneliu Bucur, conf.univ.dr. George Coandă.

 

Printre aspectele tematice s-a subliniat că România are pe o treime din suprafață sa un relief muntos, cu probleme privind vegetația pădurilor, exploatarea minieră, economia Munților Carpați, un rol în rezolvarea pozitivă a acestora revenindu-i prof.univ.dr. Radu Rey, președinte al Comisiei de Montanologie (Academia de Științe Agricole și Silvice).

 

S-au subliniat și multe dintre titlurile științifice ale domniei sale, precum și bursa de studii în economie rural-montană oferită de Guvernul Austriei – Universitatea din Insbruck – Tirol; membru al Academiei de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu – Sisești”; doctor în științe – Institutul Agronomic Cluj–Napoca; cercetător științific gr.I; secretar științific – Comisia de Montanologie; prof.univ.dr. și la București, Cluj–Napoca, Iași, Târgoviște.

 

În domeniul științific a realizat peste 250 de publicații cu teme montane și de susținere a gospodăriilor țărănești private și a păstrării tradițiilor, semnează volumele „Viitor în Carpați” și „Civilizație montană” cu circulație națională și internațională, a avut peste 1.000 de intervenții publice cu tema dezvoltării montane și este principalul autor al proiectului „Legea Muntelui” (26 iulie 2004).

 

Prof.univ.dr. Radu Rey este, de asemenea, fondatorul sistemului instituțional montan din România și inițiatorul politicii montane și al științei montanologice în țara noastră. A înființat Comisia Zonei Montane din România și Agenția Națională a Zonei Montane, a creat Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Montanologie și Centrul de Formare și Inovație pentru Dezvoltare în Carpați. După anul 1990 a fost consilier de stat și secretar de stat.

 

Pentru activitate, prof.univ.dr. Radu Rey i-a fost decernat Ordinul „Steaua României” în rang de cavaler, a devenit membru de onoare al Academiei de Științe Agricole și Silvice, deține diploma de Doctor Honoris Causa și din partea Universității „Biotera” București, diplomă din partea Institutului Biografic American - „Omul anului 2005”. În cuvântul său, laureatul a plecat pentru importanța muntelui ca vegetație, resursă de apă și alte bogății naturale ale solului și subsolului, care, din păcate, s-au degradat și au fost desconsiderate mult în ultimii 20 de ani, în special.

 

 

 

Petre Drăguțoiu | [email protected]



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Calea Luminii va fi aprinsă și în acest an înainte de Paște
Muzeele dâmbovițene, deschise în minivacanța de Paște
Filiala Târgoviște a Academiei Oamenilor de Știință din România are o nouă conducere
Investiții masive în infrastructura educațională la Dobra
Salonul Anual de Grafică-Desen „Marin Petre Constantin”
Vernisajul Expoziției Itinerante „Ochii Femeilor/Women’s Eyes”
Olimpiade naționale de limbi străine la Târgoviște
Sfânta Maria Egipteanca: Exemplu de transformare și smerenie
Trasee culturale prin Târgoviște
Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale