Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro09.07.2021 00:17

De la TârgoviȘte...


A A

Primarul acuză Guvernul că lasă de izbeliște transportul elevilor

Primarul acuză Guvernul că lasă de izbeliște transportul elevilor

ȘTEFAN KHALIL


Într-o intervenție recentă, primarul municipiului TârgoviȘte, Daniel Cristian Stan, a declarat a că actualul Guvern al României nu pune deloc preț pe infrastructura educațională, decontând doar 50 de bani pe elev la o călătorie de 10 kilometri. Acesta a spus că este o lipsă de respect a actualilor guvernanți față de una dintre cele mai mari probleme ale țării, pentru care mereu apar motive ca acestea să nu poată fi rezolvate, a punctat edilul. În trecut, autoritățile publice locale au mai ridicat această problemă a transportului gratuit pentru elevi, declarând că dacă acesta va dispărea, atunci traficul din zonele urbane va fi mult mai aglomerat. ,,Pe zona de transport gratuită pentru elevi, actualul Guvern al României a emis un act normativ în urmă cu un an de zile contradictoriu, au spus că vor da o Ordonanță de Urgență pentru a rezolva această problemă pentru că nu se putea asigura gratuitatea. Au dat Și un act normativ din care reieȘea faptul că la o călătorie de 10 km se decontează aproximativ 50 de bani pe elev. Este o bătaie de joc, iar mulți părinți aleg să-Și aducă personal copiii la Școală. Se pare că tot ceea ce înseamnă probleme pe zona de educație, probleme reale pentru societate... nu are niciun fel de rezolvare decât la acest mod, în bătaie de joc. Actul normativ a fost prezentat de domnul ministru Sorin Cîmpeanu în care spunea că a găsit soluția rezolvării decontării transportului Școlar. Ei bine, uitați ce soluție a găsit” , a semnalat primarul municipiului TârgoviȘte, Daniel Cristian Stan.

Ministerul Educației infirmă afirmațiile făcute de edilul municipiului Târgoviște

Contactat de noi în urma declarației făcute în spațiul public de primarul Daniel Cristian Stan, fostul inspector general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Dâmbovița Și actual Secretar de Stat al Ministerului Educației, Sorin Ion, a declarat următoarele: ,, Vă ofer un exemplu concret. Pentru 12 kilometri, 30 de lei pentru primii trei kilometri + 9 x 3 lei pentru restul până la 12, înseamnă 57 de lei, împărțit la 12 fac 4,75 lei pe kilometru. Aici vorbim de abonamente, ca să fim înțeleȘi. De asemenea, în Ordonanța de Urgență scrie clar faptul că decontarea cheltuielilor de transport, pe baza documentelor emise de transport rutier, pentru facilitățile de transport acordate elevilor se asigură la nivelul valorii documentelor de transport lunare, dar nu mai mult de 30 de lei pe lună pentru distanța de trei kilometri. Pentru distanțele ce depăȘesc trei kilometri, până la limita de 50 de kilometri, suma de 30 de lei pe lună se suplimentează cu trei lei pentru fiecare kilometru pe lună, dar nu mai mult decât valoarea documentelor de transport lunare”, a explicat Secretarul de Stat al Ministerului Educației, Sorin Ion.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

„Doar 15% din firme au reziliat contractele”
„Criza forței de muncă pentru constructori”
„Se joacă ping pong cu ordinea publică”
„Este unica soluție pentru România”
„Drumul Expres București-Târgoviște este în grafic cu evoluția proiectării”
Recenzarea, subiect fierbinte la ședința ordinară a Colegiului Prefectural Dâmbovița
Primele lucrări la DN 71 mai au de așteptat
Sistemul e-Factura bulversează mediul de afaceri?
Virgil Guran nu este interesat de funcția de Președinte interimar al Senatului
Ședința Colegiului Prefectural Dâmbovița, despre probleme... de vară


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Dacă Zelenski ar fi înțelept…

Și-a venit momentul să vă deconspir opinia/sugestia mea pe care Vladimir Zelenski, dacă ar fi un rațional înțelept, animat de-o sinceră grijă pentru prezervarea suveranității și independenței patriei sale, ar trebui acum, apoi va fi prea târziu, să facă această mișcare geopolitică/geostrategică: să redea României Bugeacul (Sudul Basarabiei) și să revendice de la Republica Moldova Transnistria.

Odată făcută... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale