Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro09.05.2024 00:12

Eveniment cultural


A A

O lansare de carte spectacol

O lansare de carte spectacol

Scriitor cu o remarcabilă „poftă creatoare”, Sorin Diaconescu, după ce a adus la „foc în serie” - o adevărată „ardere de etapă” - două romane de succes, iată-l acum și în postura de „poeta vates” cu volumul de versuri „Nesupunere”, apărut la prestigioasa editură târgovișteană „Bibliotheca”. Și de astă dată, Sorin Diaconescu și-a dat măsura inspiratului său demers creator, poezia, ca și proza, fiindu-i deopotrivă, harul.

Și cum un autor autentic năzuiește a fi cunoscut – și nu este vorba de lipsă de modestie orgolioasă, ci este acea nevoie de a te confrunta cu cei cărora te adresezi pentru a te ști „la față”, și este firesc să fie astfel – Sorin Diaconescu și-a lansat primul său volum de versuri în ambianța elegantă a Teatrului “Tony Bulandra” din Târgoviște în prezenta unui public select, “manipulatorul” ludic al acestui eveniment fiind binecunoscutul om de cultură George Coandă.

Și, astfel, au fost invitați pe scena sălii de spectacol p.c. părinte vicar Ionuț Adrian Ghibanu, care a transmis un mesaj în numele Înaltpreasfințitului părinte Nifon, Arhiepiscop și Mitropolit, jr. Daniel Cristian Stan - primarul municipiului Târgoviște, prof. Mihai Stan - directorul Editurii Bibliotheca, președintele Societății Scriitorilor Târgovișteni, scriitor și medic Ecaterina Petrescu Botoncea și medicul Carmen Marcu, de altminteri doi reputați „oameni în alb”, și prietenul scriitorului, dr. ing. Marius Caravețeanu, primarul orașului Răcari.

Apoi, Sorin Diaconescu, conform cutumei, marcat vizibil de emoție, a avut “cuvântul în apărare”, deconspirând ce a vrut să transmită lumii cu primul său volum de versuri, și, ca să fie cât mai convingător, a citit, trăindu-și-le, am spune chiar cu talent actoricesc, câteva poeme. Și ca întregul moment al lansării să fie cât mai colorat, venit special de pe meleaguri oltenești, compozitorul și scriitorul Ion Popa, unele melodii fiind interpretate pe versurile lui Sorin Diaconescu, a oferit un tulburător final de… eveniment literar, amintind de spectacolele de odinioară ale cenaclului „Flacăra”.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Daruri pentru copiii din unitățile de învățământ
„Povestea iei”
Titularizarea fără examen a profesorilor suplinitori
Examenul de Bacalaureat a început pentru 3080 de elevi
Angajarea elevilor și studenților pe perioada vacanței
Mijlocitorul veșnic al mântuirii noastre
„Întâlnirile Babel”, un spațiu relaxat de împărtășire a ideilor
85 de școli din România, inclusiv 3 din Dâmbovița, primesc finanțare prin PNRAS
Cadrele didactice primesc o majorare salarială de 7%
Festivalul BABEL XII - conexiuni și inedit


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Care neutralitate?

A scrie editoriale e un lucru fantastic. Poți să lansezi idei, dar și să explici teorii, care de cele mai multe ori sunt știute, dar imposibil de exprimat deschis în spațiul public. Pentru astăzi am ales tema neutralității, cu precădere cea de la nivelul Republicii Moldova. Sub deviza „noi suntem între două mari blocuri, cel Vestic și cel rus”, Republica a bâjbâit de la independența obținută... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale