Teme principale
- Actualitati
- Anchete
- Interviuri
- Vox populi
- Politic
- Social
- Economic
- Cultura.Invatamant
- Caleidoscop national
- Panoramic sportiv
- Divertisment
- TV ARTPRESS
Prima paginĂŁ (PDF)
Newsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email
17.06.2024 00:16
Recomandări în perioadele caniculare
DSVSA Dâmbovița, în „focul” luptei cu toxiinfecțiile alimentare
Prin intermediul unui comunicat de presă, directorul DSVSA Dâmbovița, dr. Sandu Tolea, ține să-i informeze pe cetățenii județului de riscurile la care se expun dacă nu respectă regulile care se impun în sezonul cald, când crește riscul alterării alimentelor și, implicit, apariția toxiinfecțiilor alimentare. De aceea, este bine să fie respectate câteva măsuri simple, dar foarte eficiente:
„Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Dambovița recomandă populației ca, în perioadele cu temperature ridicate, să acorde atenție modului în care păstrează sau prepară alimentele și locurilor de unde acestea sunt cumpărate. Astfel, consumatorilor li se recomandă: să cumpere produse alimentare numai din locuri sau spații înregistrate sau autorizate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, pentru că le oferă garanția unor produse sigure, care sunt controlate sanitar veterinar și care sunt depozitate în condiții corespunzătoare de temperatură și igienă; cât mai repede posibil, după cumpărare, alimentele de origine animală se fie introduce în frigider, unde se păstrează astfel: carnea refrigerată, laptele, produsele din lapte și ouăle la o temperatura de refrigerare de preferință între 0˚C +4˚C și separate în funcție de categoria de produs, iar carnea congelată la o temperatură cât mai scazută, respectiv sub -12˚C; să ambaleze separat alimentele care urmează a fi depozitate în frigider și să le mențină în decursul perioadei de valabilitate, la temperaturile indicate pe ambalaj; să păstreze alimentele gătite în recipient acoperite; produsele care au fost decongelate să nu se recongeleze pentru a fi preparate sau consumate ulterior; să îndepărteze alimentele alterate, care sunt o sursă de contaminare pentru celelalte alimente; să spele bine fructele și legumele înainte de a le depozita în frigider și înainte de a le consuma”, a transmis directorul executiv al DSVDA Dâmbovița, dr. Sandu Tolea.
Violeta Stanciu
Comentarii
sau
AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook
Din aceeaÂși categorie
Scandal cu răniți și arestăriNumărul salariaților, în creștere
Bebeluș născut în ambulanță
Rata șomajului, în ușoară creștere: 3,08%
Accident pe DN 7, la Serdanu
Accident grav cu un șofer începător pe DN 72A
Sprijin pentru Centrul pentru Persoane Vârstnice din Racovița
Accidente rutiere printre aburi de alcool
Accesibilizarea Fondului Forestier
Trei bărbați arestați în scandalul botezului de la Teiș
Editorial
Alegerile primare europene și dezbaterile Spitzenkandidat în 2024 (II)
DAN LUCA
În primăvara lui 2024, înainte de alegerile europene din iunie, au fost 3 dezbateri oficiale, clasificate ca Spitzenkandidat.
Orașul Maastricht a fost și de data aceasta locul primei dezbateri Spitzenkandidaten înainte de alegerile pentru Parlamentul European. După 2014 și 2019, ziua de 29 aprilie 2024 a fost aleasă pentru a reuni ofertele... [citește tot...]
Posta redactiei: fii jurnalist !
Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.