17.06.2024 00:16
DSVSA D�mbovița, �n „focul” luptei cu toxiinfec�iile alimentare

Galerie foto
Prin intermediul unui comunicat de pres�, directorul DSVSA Dâmbovița, dr. Sandu Tolea, ține s�-i informeze pe cet�țenii județului de riscurile la care se expun dac� nu respect� regulile care se impun în sezonul cald, când cre�te riscul alter�rii alimentelor �i, implicit, apari�ia toxiinfec�iilor alimentare. De aceea, este bine s� fie respectate câteva m�suri simple, dar foarte eficiente:
„Direc�ia Sanitar� Veterinar� și pentru Siguranța Alimentelor Dambovi�a recomand� popula�iei ca, în perioadele cu temperature ridicate, s� acorde aten�ie modului în care p�streaz� sau prepar� alimentele �i locurilor de unde acestea sunt cump�rate. Astfel, consumatorilor li se recomand�: s� cumpere produse alimentare numai din locuri sau spa�ii înregistrate sau autorizate sanitar veterinar �i pentru siguran�a alimentelor, pentru c� le ofer� garan�ia unor produse sigure, care sunt controlate sanitar veterinar �i care sunt depozitate în condi�ii corespunz�toare de temperatur� �i igien�; cât mai repede posibil, dup� cump�rare, alimentele de origine animal� se fie introduce în frigider, unde se p�streaz� astfel: carnea refrigerat�, laptele, produsele din lapte �i ou�le la o temperatura de refrigerare de preferin�� între 0˚C +4˚C �i separate în func�ie de categoria de produs, iar carnea congelat� la o temperatur� cât mai scazut�, respectiv sub -12˚C; s� ambaleze separat alimentele care urmeaz� a fi depozitate în frigider �i s� le men�in� în decursul perioadei de valabilitate, la temperaturile indicate pe ambalaj; s� p�streze alimentele g�tite în recipient acoperite; produsele care au fost decongelate s� nu se recongeleze pentru a fi preparate sau consumate ulterior; s� îndep�rteze alimentele alterate, care sunt o surs� de contaminare pentru celelalte alimente; s� spele bine fructele �i legumele înainte de a le depozita în frigider �i înainte de a le consuma”, a transmis directorul executiv al DSVDA Dâmbovița, dr. Sandu Tolea.
Violeta Stanciu