Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



04.04.2024 00:12

VOX POPULI


A A

Dâmbovițenii susțin decizia de a menține supermarketurile deschise și în weekend

Dâmbovițenii susțin decizia de a menține supermarketurile deschise și în weekend

În urma unei propuneri controversate de a închide hipermarketurile și supermarketurile complet în weekend, dâmbovițenii se bucură de decizia de a le menține deschise și în acele zile. Propunerea inițială, care a generat un val de controverse în rândul comercianților locali, a fost revizuită, iar premierul Marcel Ciolacu a declarat că magazinele nu vor fi închise în weekend.

Sugestia de a închide complet magazinele sâmbăta și duminica, adusă în discuție de către reprezentanții comercianților săptămâna trecută, a fost regândită în contextul unei dezbateri ample. Ideea de a reduce programul magazinelor în weekend nu este străină pentru Europa, fiind aplicată cu succes în țări precum Germania, Austria și Franța, unde supermarketurile sunt închise duminica.

Cu toate acestea, dâmbovițenii au exprimat un sentiment predominant de mulțumire față de decizia de a menține magazinele deschise și în weekend. Pentru mulți dintre ei, aceste zile libere reprezintă momentul ideal pentru a-și face cumpărăturile. Având în vedere ritmul agitat al vieții moderne, timpul petrecut în weekend este adesea singurul moment când pot fi realizate achizițiile necesare. Reporterii cotidianului nostru au întrebat mai mulți cetățeni dacă le-ar fi fost convenabil să se trezească devreme sâmbăta sau duminica, pentru a face cumpărăturile și dacă le-ar fi fost favorabilă decizia de a se închide magazinele mai devreme în weekend?

* „Cei care lucrează până târziu, unde se mai duc?   Eu oricum mă trezesc devreme, dar mă gândesc și la celelalte persoane care pur și simplu lucrează până târziu în timpul săptămânii și preferă să facă cumpărăturile în weekend”.

* „Cred că cel mai simplu e în weekend. În special pentru majoritatea persoanelor, nu numai pentru mine. Pentru că majoritatea oamenilor muncesc, au un job. De obicei în prima parte a zilei sunt la muncă, iar seara e destul de târziu și e obositor să își mai facă cumpărăturile. Deci cred că fiecare persoană profită în weekend să își facă cumpărăturile”.

* „Nu. Mi se pare exagerat. Și mi-ar aduce aminte foarte mult de perioada de dinainte de Revoluție”.

*„Nu  aș  fi fost de acord cu așa ceva. Oamenii merg cel mai des la cumpărături în weekend. În timpul săptămânii lucrăm, weekendul este singura șansă pentru noi să ne ocupăm de cumpărături și alte treburi casnice”.

*„Ar fi un mare inconvenient, dar sunt și conștientă că în majoritatea țărilor de pe continent așa se practică. Toți închid magazinele după ora prânzului. Totuși, pot să spun că am suferit când am stat afară și eram în situația să nu am magazine deschise în weekend”.

*„Ar fi fost o decizie populistă. Eu cred că magazinele din marile țări europene fac asta pentru că așa este politica lor, decizia lor, nu cred că le impune statul așa ceva”.

Astfel, decizia de a menține supermarketurile și hipermarketurile deschise în weekend în Dâmbovița a fost întâmpinată cu satisfacție de către locuitorii județului, oferindu-le acestora posibilitatea de a-și desfășura activitățile de cumpărături într-un mod flexibil și convenabil.

 


Ștefan Khalil



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Opinii din Dâmbovița despre creșterea inflației în România
Carnea de miel, un lux pentru mulți români în acest an de Paște
Cum fac față dâmbovițenii noilor scumpiri
Comasarea alegerilor locale și europarlamentare
Dâmbovițenii, îngrijorați de facturile mari de la utilități
România în Spațiul Schengen
Protestele angajaților din sistemul public, în vizorul opiniei publice
Factura la gaze în iarnă, cu prețuri plafonate
Restricțiile la plățile cash, luate la „bani mărunți”
Dâmbovițenii salută măsura plafonării prețurilor la alimente


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale