Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



19.01.2024 00:13

VOX POPULI


A A

Dâmbovițenii, îngrijorați de facturile mari de la utilități

Dâmbovițenii, îngrijorați de facturile mari de la utilități

*Unul dintre cei mai importanți producători de energie electrică din țară a anunțat că tarifele vor fi majorate, adăugând un șoc suplimentar la bugetele deja tensionate ale gospodăriilor

 

În anul 2024, românii se pregătesc să se confrunte cu o provocare economică semnificativă - facturile la utilități vor cunoaște o creștere considerabilă. Unul dintre cei mai importanți producători de energie electrică din țară a anunțat că tarifele vor fi majorate, adăugând un șoc suplimentar la bugetele deja tensionate ale gospodăriilor. Această creștere, în special a tarifelor de distribuție și transport, vine ca o consecință a costurilor tot mai mari pentru aceste servicii esențiale. Astfel, reporterii cotidianului nostru au întrebat mai mulți cetățeni cum se descurcă  cu facturile la utilități, în special cele pentru gaze și energie electrică, având în vedere creșterile mari prognozate pentru anul 2024?

*E greu să faci față cu pensia asta mică. Facturile cresc mereu, iar acum nu știu cum să mai economisesc la energie. Trebuie să ne adaptăm, dar nu e ușor.

*Eu încă folosesc lampa cu gaz și încerc să nu deschid prea des televizorul. În fiecare an totul devine mai scump, chiar dacă au mărit ei pensia puțin, dar prețul facturilor a crescut mult mai mult.

*Am renunțat la unele plăceri, precum încălzirea excesivă a casei. Dar cu aceste majorări, e ca și cum ne-ar lua din bucatele gurii.

*Nu înțeleg de ce trebuie să plătim mai mult când nu avem nicio vină pentru creșterea prețurilor. E o lovitură la adresa noastră, a celor cu venituri fixe.

*Cu chiu, cu vai, am renunțat la multe, dar facturile tot cresc. Nu știu ce să mai facem pentru a face față acestor costuri în continuă creștere.

*E ca și cum suntem prizonieri în propria noastră casă. Facturile cresc, iar cu două pensii în casă nu faci față. Este adevărat că iarna e mai greu, dar pe timpul verii, economism bani, altfel nu am face față.

 

Din răspunsurile oferite de cetățeni, devine evident că majorările prețurilor la utilități aduc o serie de dificultăți pentru pensionari, și nu numai. Oamenii simt presiunea financiară crescândă și se văd nevoiți să facă sacrificii în ceea ce privește confortul și traiul de zi cu zi.

 

Ștefan Khalil



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Opinii din Dâmbovița despre creșterea inflației în România
Dâmbovițenii susțin decizia de a menține supermarketurile deschise și în weekend
Carnea de miel, un lux pentru mulți români în acest an de Paște
Cum fac față dâmbovițenii noilor scumpiri
Comasarea alegerilor locale și europarlamentare
România în Spațiul Schengen
Protestele angajaților din sistemul public, în vizorul opiniei publice
Factura la gaze în iarnă, cu prețuri plafonate
Restricțiile la plățile cash, luate la „bani mărunți”
Dâmbovițenii salută măsura plafonării prețurilor la alimente


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale