Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro24.11.2021 00:18

În cadrul Programului Național „Tinerețea Romanței”


A A

Atelier de Romanțe la Universitatea "Ovidius" din Constanța

Atelier de Romanțe la Universitatea

La Facultatea de Arte a Universității „Ovidius” din Constanța a avut loc, la începutul acestei săptămâni, un eveniment emoționant în cadrul Programului Național „Tinerețea Romanței”, inițiat și realizat în multe zone din România de Centrul Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanței” Târgoviște, în colaborare cu Muzeul „Casa Romanței”, care funcționează în structura Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” din Târgoviște.

Evenimentul academic de la Constanța a fost organizat în ziua următoare desfășurării Concerului Extraordinar „Tinerețea Romanței” la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, tocmai pentru ca studenții constănțeni să se poată întâlni cu îndrăgita interpretă de romanțe Alina Mavrodin Vasiliu, director artistic al Festivalului Național „Crizantema de Aur”. Organizatori din partea Universității „Ovidius” din Constanța au fost reputații artiști lirici Nicoleta Ardelean și Ioan Ardelean – ambii fiind prof.univ.dr.habil. ai Facultății de Arte ai Universității „Ovidius” Constanța.

Tema evenimentului a fost „Atelier de artă vocală: Romanța gen muzical de patrimoniu al culturii naționale – aspecte stilistico-interpretative”, temă onorată de Alina Mavrodin Vasiliu nu doar printr-o generoasă expunere, cuprinzând informații deosebit de interesante din istoria și evoluția Romanței, ci și prin exemplificări stilistico-interpretative ale câtorva romanțe celebre. Participarea numeroasă a studenților a dovedit atât respectul origanizatorilor față de onoranta temă dedicată promovării Romanței, cât și un real interes din partea tinerilor, mulți dintre ei participând și la concert cu o seară înainte, pentru a descifra tainele interpretării cu succes a Romanței și pentru a putea urca pe scena Festivalului Național „Crizantema de Aur” de la Târgoviște.

Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște, prezentat studenților constănțeni

În acest context, s-a bucurat de o atenție sporită prezentarea făcută Muzeului „Casa Romanței” din Târgoviște de către muzeograful Andrei Vasiliu. Studenții de la Constanța au fost încântați să afle că pot vizita și online acest spațiu muzeal unic în România. Evenimentul academic s-a încheiat cu o emoționantă sesiune foto și de autografe oferite de Alina Mavrodin Vasiliu, iar Biblioteca Facultății de Arte a Universității „Ovidius” din Constanța este de ieri mai bogată cu câteva culegeri muzicale de patrimoniu.

„Programul Național «Tinerețea Romanței» a fost inițiat de Centrul Cultural pentru UNESCO «Cetatea Romanței» Târgoviște și este realizat în colaborare cu organizatorii Festivalului Național de Romanțe „Crizantema de Aur”: Primăria și Consiliul Local Târgoviște, Consiliul Județean Dâmbovița și Teatrul «Tony Bulandra» din Târgoviște. Toate evenimentele din acest program național se desfășoară sub patronajul CNR UNESCO, având și o importantă componentă educațională, realizată în colaborare cu prestigioase instituții de învățământ din România”, ne-a declarat Alina Mavrodin Vasiliu, director artistic al Festivalului Național „Crizantema de Aur”.

 

 

Victor MunteanComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

De mâine, până luni, 24 Ianuarie, Romanța (re)unește români de pretutindeni în Cetatea istorică a Târgoviștei
Complexul Muzeal ,,Curtea Domnească” pregătește numeroase activități pentru elevi și studenți
Casa d’ Italia revine din nou în atenția consilierilor locali târgovișteni
Integrarea copiilor cu nevoi speciale în învățământul de masă, greu de realizat?
Dificultăți la realizarea planurilor de urbanism general
Vizite de pe 3 continente la Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște
Mitropolitul Nifon, membru în comisia de doctorat la Institutul de Cercetări Juridice al Academiei Române
Programul "Tinerețea Romanței", lansare cu ocazia Zilei Culturii Naționale
Vindecarea celor zece leproși
Infrastructura școlară, în plin proces de reabilitare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Criza și liderii adevărați (II)

Dacă Ununea Europeană alegea răspunsul clasic, œSănătatea nu este de competența structurii europene, ci este abordată la nivelul fiecărui stat membruœ, o spun cu mâna pe inimă, nu cred că mai exista UE acum. Însă Uniunea Europeană și-a revenit ca boxerul din pumni.

După o ezitare, am observat cu toții un leadership european pe criza sanitară. Comisia Europeană a devenit forța mobilizatoare în... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale