Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



04.04.2024 00:20

Editorial * Jurnal de război


A A

România, țintă de „linia întâi” pentru țarul Putin (II)

România, țintă de „linia întâi” pentru țarul Putin (II)

Eu cred că, trecându-se peste niște „etape de integrare” – unele inutile -, Bruxellesul/ Strasbourgul ar trebui acum, cu celeritate, să aducă Basarabia, câtă a mai rămas, între fruntariile externe ale UE. Cât nu va fi prea târziu. Și teama-mi cuprinde ca o menghină de foc sufletul la gândul că România este deja o țintă de „linia întâi” (în sens militar) pentru Vladimir Pervâi Groznâi.

Și știind acest lucru la ce bun a face din baza de la Mihail Kogălniceanu o uriașă cazarmă – e drept, ultramodernă, ceva SF – care va găzdui, înarmate până-n dinți, 10.000 de trupeți NATO? Și, uite așa, Dobrogea va deveni un „port-avion” la Marea Neagră. Cică va fi cea mai cea bază NATO din Europa. Trupeții care vor fi încartinuiți aici, ca să nu li se urască, chiar de vor fi prezenți prin rotație, vor fi însoțiți de familii, că de aia se vor construi grădinițe și școli. UK, dar România ce va face pentru ea însăși ca să se apere de taifunul devastator rusesc când o va lovi?

Și o va lovi. Este pregătită militar pentru Apocalipsă? Deloc. Și cu riscul de a fi supus oprobiului public, cu mărturisire, pe propria răspundere, că președintele republicii și „guvernul de coaliție”, din lașitate și din arzătoarea dorință de a face pe plac stăpânilor de la Bruxelles și Washington – ce-or  avea de câștigat că nu stau degeaba în genunchi cu umilință? – aruncă țara în gura și labele însângerate ale monstrului de la Răsărit.

Și cu binecuvântarea ălora de la Bruxelles și Washington, România va fi teatru de război ca să nu fie Occidentul. Cred că v-ați prins cum o să fie de va fi. De aceea, mi-e frică de ce-am mai spus, de „războiul sfârșitului lumii”.

 

 

George Coandă



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale