Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



27.11.2017 00:20

Un regal cultural la Târgoviște:


A A

Zilele Bibliotecii Județene "Ion Heliade Rădulescu"

Zilele Bibliotecii Județene

VIRGIL VOINESCU

 


 

Joi și vineri, 23 și 24 noiembrie a.c., s-au desfășurat „Zilele Bibliotecii Județene «Ion Heliade Rădulescu»” din Târgoviște. Iată momentele care au ilustrat această sărbătoare a Cărții și care au fost găzduite de sediul acestei biblioteci care, de câțiva ani încoace s-a impus drept un dinamic amfiteatru de educație și cunoaștere: În prima zi, în Sala Auditorium, plină până la refuz de bibliotecari din municipiul Târgoviște și din județ, membri ai Societății Scriitorilor Târgovișteni, ai unor instituții și asociații cu care colaborează Biblioteca Județeană, cât și de iubitori ai lecturii, au avut loc câteva secvențe reținute de cei prezenți prin reala lor semnificație.

Astfel, deschisă de prof. univ. Dr. Agnes Erich, managerul Bibliotecii Județene, de fapt amfitrioana întregii manifestări, această sărbătoare a Cărții a fost salutată prin mesajul transmis de ÎPS dr. Nifon Mihăiță - Arhiepiscop și Mitropolit al Târgoviștei, precum și de deputatul PSD Oana Vlăducă, respectiv de jr.dr. Alexandru Oprea - președintele Consiliului Județean Dâmbovița, prof. univ. dr. Cristina Popescu - prodecan al Facultății de Litere a Universității București și dr. Octavian Sachelarie, directorul Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu” din Pitești, care au adresat alocuțiuni. Cu acest prilej, au fost decernate premiile Bibliotecii Județene Dâmbovița unor instituții cu care a colaborat eficient în anul 2017 și unor cititori, prezenți statornic în bibliotecă.  O altă premiere a fost aceea a Concursului „Reporter european - împreună mai aproape de cetățean!”, premianți: Cristina Dinu (Kiss FM), Ion Obăgilă („Incomod” online), George Enache („Adevărul de Seară”) Un moment emoționant a fost cel dedicat binecunoscutului om de cultură George Coandă, la împlinirea vârstei de 80 de ani. Consiliul Județean Dâmbovița și Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” i-au conferit o „Diplomă omagială” în semn de apreciere pentru o viață în slujba culturii dâmbovițene, moment oficiat de jr.dr. Alexandru Oprea și prof. univ. dr. Agnes Erich.

De asemenea, prof. Mihai Stan, președintele Societății Scriitorilor Târgovișteni, l-a onorat pe scriitorul George Coandă, în numele Societății, cu o Diplomă de Excelență, cu „prilejul împlinirii celor 16 iluștri ani de viață dedicați culturii spațiului târgoviștean și național”, acordându-i simbolic titlul de „Polihistor al Cetății de Scaun a Târgoviștei” Sub genericul „Rolul bibliotecii în garantarea accesului la cunoaștere”, o masă rotundă de fapt, invitații de onoare Cristina Popescu, Octavian Sachelarie și Victor Petrescu, moderatoare fiind Agnes Erich, au scos în evidență o nouă viziune asupra rolului bibliotecii publice în societate Interesant a fost și vernisajul lucrărilor Cercului de Pictură al Bibliotecii Județene, coordonat de artistul plastic Tiberiu Cercel ”Tratat de biblioteconomie” (vol. III) și „Târgoviște - ore astrale ale cetății. Analecte”, autori Victor Petrescu și Mihai Stan, au constituit lansările de carte ale manifestării, urmate de vizionarea filmului „Artistul”, o seară de carte în colaborare cu Facultatea de Științe Politice, Litere și Comunicare a Universității „Valahia” din Târgoviște, precum și de vernisajul a două expoziții - una dedicată scriitorului George Coandă, iar o alta, de carte bibliofilă.

A doua zi a sărbătoririi Bibliotecii Județene „Ion Heliade Rădulescu” a județului Dâmbovița a fost marcată de prezentarea noutăților din fondul bibliografic, de seminarul „Importanța parteneriatului dintre tineret și autorități în dezvoltarea comunității locale”, organizat de Fundația Județeană pentru Tineret, și de dezbaterea intitulată „Cartea - universul dezvoltării personale”, la care au luat parte elevi ai Liceului de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște. Se poate spune, așadar, că Zilele Bibliotecii Județene „Ion Heliade Rădulescu” s-au constituit într-un veritabil regal cultural.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Biblioteca Județeană „I.H Rădulescu” Dâmbovița, acreditată ERASMUS
Descoperiri inedite despre personalități istorice
Ecouri după concertul "Romanțele Dorului"
Romanțele dorului au cucerit Sala Radio
Succes pentru programele ERASMUS în Dâmbovița
Sprijin pentru Căminul de bătrâni de la Pătroaia
Elevii cu performanțe deosebite scapă de Evaluarea Națională
Liceele cu zero la Bac merg spre învățământul profesional
28 de unități de învățământ beneficiază de programul "Masă Sănătoasă"
Duminica Înfricoșătoarei Judecăți


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale