Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.08.2014 00:14

Politic


A A

Zgonea: „Proiectul privind reducerea CAS, pe ordinea de zi luni; voi cere să fie votat până miercuri”

Zgonea: „Proiectul privind reducerea CAS, pe ordinea de zi luni; voi cere să fie votat până miercuri”

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat ieri că proiectul pentru reducerea CAS cu cinci puncte procentuale la angajator va fi dezbătut luni în sesiunea ordinară a Camerei, motivând că nu a convocat plenul săptămâna aceasta din motive financiare.

„Dacă eu primeam astăzi (n.n. ieri) proiectul de lege și convocam Biroul Permanent, trebuia să dau cel puțin 24 de ore pentru amendamente Opoziției. Întotdeauna Opoziția când a fost la guvernare, colegii de la ACL au dat minim 24 de ore pentru depunerea amendamentelor și pentru avizele de la comisiile de specialitate. Comisia de fond începea dezbaterea mâine. Ea putea să țină o zi, putea să țină două zile. Eu nu am această putere. Eu pot să distribui împreună cu Biroul Permanent comisiei și să-i dau un termen de 24 de ore sau de 48 de ore. Asta înseamnă să convoc joi Parlamentul, adică mâine (n.n. azi). Dacă mâine nu aveam cvorum, amânam pentru vineri, dacă vineri nu aveam cvorum, chemam luni și atunci am zis pentru patru zile resursele financiare pe care le cheltuim din Camera Deputaților, plus că nu știm care sunt grupurile care vin - am văzut că la Senat ACL a chiulit - și atunci am luat o decizie care mie mi se pare corectă: dezbatem luni în sesiunea ordinară, pentru că dacă se întâlneau la începutul lunii august, eu convocam într-o săptămână automat Biroul Permanent”, a afirmat Zgonea, înainte de a participa la Reuniunea Anuală a Diplomației Române ști.

 

 

El a susținut că la dezbaterea privind reducerea CAS nu a existat consens între liderii grupurilor parlamentare, subliniind că el nu-și poate permite să fie plătit din bani publici transportul parlamentarilor și să se constate că nu există cvorum.

Zgonea a mai afirmat că de mai multe ori Opoziția a convocat conducerea Parlamentului și nu s-a prezentat la ședință, astfel încât nu mai are încredere în acești parlamentari.

„La 1 septembrie (n.r. - proiectul) va fi pus pe ordinea de zi. Voi cere ca până miercuri să fie dezbătut și votat de plenul Camerei Deputaților”, a adăugat el.

 

AGERPRES și Jurnal de Dâmbovița



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Meci crucial pentru Chindia
A murit actrița Georgeta Luchian Tudor, soția rapsodului Tudor Gheorghe
Guvern: Rezultatul testului făcut de Premierul Orban pentru COVID-19, negativ; va rămâne în carantină până joi
Tăriceanu: Măsura decretării stării de urgență trebuia luată cu ceva timp în urmă
Cabinetul Orban a depus jurământul de învestitură în funcții
Poate Moldovan să salveze Chindia?
Moțiunea de cenzură ‘’Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces și fără cozi la vot’’ a fost respinsă, marți, de Parlament. Au fost înregistrate 200 de voturi favorabile, 7 împotrivă și 3 abțineri, fiind ne
Premierul a transmis președintelui propunerile de numire a noilor miniștri
Cuc, la semnarea a trei contracte de infrastructură: Domnilor constructori, nu vă mai bateți joc de subcontractorii români
UE sprijină sectorul de tipărire și publicare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale