Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



22.08.2014 00:10

Precedentul a fost creat


A A

Victorie pentru Flacăra. Aninoasa s-a umplut de rușine

Victorie pentru Flacăra. Aninoasa s-a umplut de rușine
Întrunită în formulă completă, Comisia de Competiții și Disciplină a taxat echipa din Aninoasa

MĂDĂLIN RĂDUCU, COSTIN MIHAI


Final. Punct și de la capăt. Unul dintre cele mai comentate cazuri din acest an în Liga a IV-a, neprezentarea celor de la Aninoasa la Flacăra s-a terminat. Comisia de Competiții și Disciplină, prezidată de Vasile Stroe, a încheiat rapid orice discuție, stabilind clar: 3 – 0 pentru Moreni, neprezentarea în dreptul celor de lângă Târgoviște și o amendă de 100 de lei, tot în contul lor. La prima vedere, decizia vine ca o ușurare pentru cei din Moreni, ca o încruntare serioasă pentru Aninoasa, însă prin natura substanței sale, șochează viteza cu care a venit.

 

Verdict dat în zece minute

Decizia a venit surprinzător de repede. Ne-a prins undeva, între două update-uri pe „Live Blog”. Sec. Ulterior, la câteva minute, a apărut și motivația: „membrii comisiei au constatat că documentația depusă de echipa FC Aninoasa este incompletă și cu multe neclarități. Nu corespundeau date, ore. Decizia a fost simplă, 3 – 0 pentru Flacăra. De asemenea, Aninoasa are deja o neprezentare, dar și o amendă de 100 de lei. La următoarea neprezentare, echipa va fi exclusă din campionat”, a fost un comunicat sec, venit verbal din partea reprezentanților AJF-ului.

Toate orele, toată tensiunea, toată greutatea au fost spulberate în câteva minute de dezbateri, în câteva secunde simple, cu iz de dreptate obiectivă. Cum s-a ajuns la acest rezultat? Principala bază a deciziei a fost ROAF-ul nou, însă la fel de importante au fost și documentele prezentate de cei din Aninoasa pe masa comisiei. Sursele noastre ne-au indicat și ce le-au lipsit acestora, pentru că de aici s-a ajuns imediat la un 3 – 0 fără echivoc.

Se pare că în niciun document prezentat nu a existat o ștampilă a poliției, care să ateste că incidentul sau problema ar fi avut cu adevărat loc. Mai mult, au apărut și unele indicii că hârtiile prezentate de la firmă au fost postdatate, adică originalele au primit o dată ulterioară. În cele din urmă, „apărarea” a fost prea subțire.

 

Povestea unei demisii de o oră

Remus Gâlmencea a fost printre primii contactați de „Jurnal de Dâmbovița”, după aflarea verdictului oficial. Antrenorul celor din Aninoasa a părut extrem de afectat. „De ce mă sunați pe mine? Cine sunt eu să mă sunați? Eu nu mai sunt antrenorul Aninoasei! Cum, nu știați? Păi nu le știați voi pe toate?”, a spus acesta, lansând astfel primul efect al deciziei comisiei.

Totuși, oficialii echipei nu l-au confirmat pe Gâlmencea. „Eu știu că a rămas antrenor. Da, am fost și la ședința Consiliului de Administrație. Eu știu că el a rămas antrenor și după ședința Consiliului de Administrație”, ne-a transmis președintele clubului, Vasile Holban. Un alt oficial, primarul Constantin Maricescu, a infimat ulterior acest zvon: „Nu, nu este adevărat că lam demis pe Gâlmencea. Am făcut niște modificări la regulamentul de ordine interioară, în care am prevăzut sancțiuni pentru orice greșeală posibilă și imposibilă din vina antrenorilor și jucătorilor. Îmi cer scuze să fie adevărat ceea ce spuneați (n.r. în legătură cu premeditarea), în numele morenarilor și sper să nu se mai repete niciodată această problemă la Aninoasa. Am discutat și cu domnul Melnic. Iar hotărârea trebuie să o respectăm. Am luat în discuție și problema asta (n.r. a demisiei lui Gâlmencea), dar nu s-a aprobat. El nu a participat, nici nu l-am convocat la ședință. Au discutat cei șapte membri, în prezența mea. Dacă ar veni cu o demisie, eu nu pot să mă opun dacă nu ar mai vrea să continue la Aninoasa. Atunci, ar fi ceva unilateral”.

 

■ Reacții în lanț

Gabi Paraschiv: „E o decizie care mă bucură”

 Antrenorul celor de la Flacăra Moreni, Gabi Paraschiv, a fost unul dintre cei mai bucuroși morenari când a auzit verdictul. Acesta i-a fost oferit chiar de reporterii noștri. „Mă bucur tare mult, că în sfârșit înțeleg că trebuie să intrăm în normalitate. Este o decizie care mă bucură enorm. Acum, responsabilitatea revine de partea noastră, a celor care muncim în iarbă, pentru că trebuie să creștem jucători, să creștem în valoare și să ridicăm cât mai mult nivelul. Trebuie să avem o echipă în Liga I din Dâmbovița”, a fost mesajul lui „Pară”.

Constantin Dinu: „Regret că mi-au stricat golaverajul”

Primarul din Moreni, Contantin Dinu, s-a aflat în aceeași situație. El a primit răspunul de la comisie din partea reporterilor ziarului. „Era un lucru normal. Consider că s-a luat decizia corectă. Atenție, se știa de luni că nu o să se prezinte la meci. Partea asta cu autobuzul în pană a fost o farsă de prost gust. Mi se pare un lucru de normalitate, dar și descalificant modul celor de la Aninoasa, care au înțeles că o problemă de acest gen se rezolvă așa. Încă o dată, dezaprob gestul lor față de competiție și spectatori, fiindcă au fost peste 1000 de spectatori în tribune. Aninoasa a făcut un lucru care putea fi evitat foarte ușor”, ne-a transmis Constantin Dinu, care nu și-a pierdut din sarcasm: „Noi am făcut și cheltuieli pentru acest meci. Închipuiți-vă ce s-ar fi întâmplat dacă am fi vândut și bilete pentru partidă. Încă o dată, regret că mi-au stricat golaverajul”.

Vasile Holban: „Ei știu mai bine”

Președintele clubului, Vasile Holban, este omul care a însoțit peste tot echipa de fotbal din Aninoasa. Acesta a comentat decizia cu o obiectivitate rar întâlnită: „Foarte bine, dacă așa a considerat comisia. E foarte bine. Ei știu mai bine. Asta înseamnă că noi trebuie să muncim mai mult, să fim mai buni”.

Vasile Stroe: „La următoarea neprezentare, Aninoasa va fi exclusă din campionat”

Morenarul Stroe este cel care a condus Comisia de Competiții și Disciplină. Din aceasta au mai făcut parte Gigi Ionescu (secretar) și membrii Gigi Iordache, Dorin Nistor și Tinel Aldea. La finalul ședinței, scorul era 4 – 1 pentru Flacăra, iar punctul care se afla în dreptul celor din Aninoasa reprezenta o abținere. Trebuie menționat că pentru această ședință, secretarul a primit drept de vot, deși în mod normal acesta nu deține dreptul. Vasile Stroe a comentat pentru ziarul nostru, oferind și motivația răspunsului: „3-0, conform articolului 14 din ROAF-ul nou. Documentația prezentată e incompletă. Am aplicat și o penalitate de 100 lei, iar la următoarea neprezentare, echipa din Aninoasa va fi exclusă din campionat”.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Cristi Bălașa vrea să revină la Chindia
Poker pe emblema Chindiei Târgoviște
Chindia rămâne pe un jilț amărât din play-out
CSM Târgoviște a pierdut finala mică
Longo, misterul unor luni pierdute
Luptă acerbă la Liga a 5-a, Seria Nord
Anastasia Udroiu Ivan, dublă campioană națională
Bezdead rezistă pe podium în Seria Nord
Apar campionii la înot
Aninoasa pierd primul meci


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale