Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.07.2014 00:09

Editorial sportiv:: Lovitura de la colț


A A

Urmează stația Otopeni, cu peron pe partea stângă!

Urmează stația Otopeni, cu peron pe partea stângă!

COSTIN MIHAI


Multe ar fi de scris după emisiunea la care a participat zilele trecute fostul președinte al Chindiei, aterizat politic de pe un hangar părăsit din Otopeni. De data aceasta, bădița cu coama sură a avut și un partener de platou care nu i-a mai cântat în strună, pe administratorul public al județului, Alexandru Oprea.

 

„Dragostea cu sila nu se poate. Până la urmă, noi suntem doar unul din cei trei asociați”, l-a pus rapid cu botul pe labe obraznicul otopenar, ajutându-l să priceapă cine nu l-a mai vrut la Chindia. Adică executivul Primăriei Târgoviște, mai precis Gabi Boriga și Ciprian Prisăcaru, pentru că Adrian Țuțuianu nu avea în plan să-l schimbe de la club, și garantez pentru ce spun.

Umilit deja peste măsură și conștient că e pierdut cu totul, „Porumbelu” a început să dea din casă, oferind o dezvăluire mai tare ca alta. „Nu trebuia să accept să lucrez cu antrenori impuși”. Stop. Cum adică, Sică Bârdeș și Silviu Dumitrescu i-au fost băgați pe gât? Adică la Chindia se impun antrenori? Adică Bârdeș e forțat obligatoriu ca „secund” oricui preia echipa?

 

Felicitări, domnule fost președinte, păcat că te-ai trezit cam târziu să spui adevărul! Așa este, a primit ordin să nu se atingă de Sică și de Silviu, cum și Croitoru a trebuit să-l accepte în staff pe Bârdeș. Obligat, forțat, iar apoi prelucrat ce să răspundă la întâlnirea cu Adrian Țuțuianu, de săptămâna trecută. „Nu l-am dat eu afară pe Costel Badea, nu-l cunoșteam bine. Când s-a discutat pe organigrama de la juniori, asociații au făcut împărțirea. Ăsta e omul meu, ăsta e omul tău, iar când s-a ajuns la Badea, nu era omul nimănui. Bine, a mai avut grijă și un prieten din presă să influențeze la nivel înalt”. La mine se referea, însă nu rostește adevărul decât parțial.

 

Așa este, angajările în club se fac pe filiere politice și nu pe competențe, dovadă că Bârdeș a ratat toate obiectivele impuse, probabil premieră mondială, dar nu se atinge nimeni de el, pentru că e susținut puternic de PDL. Iar eu nu influențez, doar sesizez în scris anumite lucruri și le argumentez. Nu rețin să fi cerut vreodată demiterea lui Costel Badea de la Chindia, așa cum am făcut-o de atâtea ori în cazul lui Bârdeș, Dumitrescu sau „Porumbelu”!

 

În concluzie, antrenorii nu sunt numiți de președinte, așa cum o cere Statutul clubului, ci impuși politic de asociați. Aici are dreptate otopenarul, dar de ce nu a spus-o din timp? Poate eram acum în Liga a II-a, iar el ar fi rămas președinte. Asta să mai spună cineva că Bârdeș nu i-a fost impus lui Croitoru, același Bârdeș pe care „Porumbelu” l-a apărat sincer, garantând pentru el și care apoi l-a vândut pentru un post de antrenor secund.

 

Dacă nu s-ar fi înhăitat cu Sică, sunt convins că otopenarul ar fi gestionat mai bine situația. „Sunt sigur că a fost ceva necurat la primul meci cu Fortuna, din play-off. La final, în vestiar, antrenorii au sărit la gâtul unui jucător”. Cred că e pentru prima dată în viața mea când aud un conducător de club demascând un blat în mod public, în cadrul unei emisiuni televizate.

 

Păi dacă erai așa de sigur, de ce nu ai tăiat în carne vie, mare conducător de club ce te crezi? Știu, tot Cherchez a fost găsit vinovat, însă e bine că a recunoscut că antrenorii echipei, în special Bârdeș, și-au făcut un obicei din a sări la beregata tuturor. Eu cred că mai degrabă alții au fost necurați la acel meci, și nu Cherchez.

 

Sandu Oprea îi suspectează pe Honciu și Iustin Popescu, transferați imediat la Fortuna, și el a spus-o public. Eu îi suspectez pe alții, adică pe cei care și-au făcut un obicei din a paria pe meciurile Chindiei. Așa cum au făcut-o și la partida tur din play-off, cu Atletic Bradu (de cine era antrenată?), când Alin Roman nu trebuia să marcheze la ultima fază și să se termine 4-1. Întrebați-l pe Roman ce i-au reproșat anumiți colegi în vestiar, după meci?

 

„Capul răutăților este acest Ciprian Prisăcaru, pe cai mari după ce a devenit primar interimar”. „Capul răutăților”, expresia nu ar avea nimic haios, dacă nu ar fi rostită de un individ despre care numai lucruri frumoase nu am auzit. Mister nu s-a prins nici acum că primarul Prisăcaru a exprimat niște opinii, în cazul lui reproșuri, pentru că este persoana calificată în acest moment să o facă. Despre altcineva a dat din plisc „Porumbelu”, pentru că așa e el, gură spartă despre oricine. Poate acum veți înțelege cine e în spatele atacului de presă îndreptat către Ciprian Prisăcaru, pe teme sportive.

 

Pentru că alții mult mai grei îl pândesc la cotitură pe tânărul primar interimar, căruia îi fac și eu un reproș. A ajuns să-i fie așa de teamă de atacurile de presă, încât se ferește să mai vorbească în public, în special pe zona sportivă, cea care până la urmă l-a propulsat politic. „Orice aș spune, s-ar interpreta”. Păi atunci de ce ai mai acceptat funcția și responsabilitatea de primar interimar, domnule Prisăcaru? Dacă ești stăpân pe tine și nu ai nimic de ascuns, nu văd pentru ce te ascunzi în spatele ușilor capitonate și ți-e teamă să vorbești, mai ales că ai această obligație față de cetățeni.

 

Nu uita că ești primarul municipiului Târgoviște, dragă Ciprian, chiar dacă doar interimar, or asta impune și anumite lucruri, inclusiv obligația de a transmite oamenilor diverse mesaje. Cu toate că se pricepe mai puțin la sport, spre exemplu, Adrian Țuțuianu nu s-a temut niciodată să spună ce crede, ce gândește sau ce-și dorește. Și a suportat mizerii de presă infinit mai grele decât ce îndură tânărul primar Prisăcaru. Îl știam mai curajos, pentru ce atâta teamă? E un băiat isteț, dezvoltă strategii și greșește foarte rar.

 

Pentru ce să-i fie teamă de interpretări? Până la urmă vorbește despre subiectul pe care îl stăpânește cel mai bine, fotbalul. Cât despre bădița cu coamă sură, oricât de mult au ajuns să-l urască anumiți asociați, parcă prea urât l-au aruncat de la echipă. Și el s-a comportat sau a vorbit aiurea, însă o despărțire e bine să apară în termeni civilizați, mai ales când vorbim despre oameni cu funcții importante și despre un brand local, cum este Chindia Târgoviște.

 

Să nu uit, a mai spus „Porumbelu” ceva. Că a avut un salariu infim, de numai 40 de milioane, spre comparație cu cei 5.000 de euro cât a solicitat Ana Maria Prodan în dreptul lui Ovidiu Stângă. Păi e mic un salariu de 40 de milioane la Liga a III-a? Eu cred că veniturile reale au fost cel puțin duble, altfel nu-și permitea omul șofer personal, care să-l plimbe aproape zilnic de la Târgoviște la Otopeni.

 

Între noi fie vorba, mai degrabă Marcel Ghergu a fost președinte, pentru că „Porumbelu” a stat mai mult pe la televizor. Oricum e mai bun Ghergu decât bădița cu coamă sură. Și nu e o părere exprimată neatent.

 

P.S. În sfârșit, m-a lămurit și pe mine cineva de ce nu a promovat Chindia. „Pentru că a făcut Bârdeș clasamentul, iar la șapte victorii i-au dat 24 de puncte”, a fost replica zilei pe holurile Primăriei Târgoviște, înaintea ultimei ședințe de Consiliu Local. Pentru cei care nu știu, jucătorii Chindiei s-au amuzat tare în autocar, când antrenorul lor secund a calculat că 7x3=24!!! Ne mai miră de ce ratează Chindia obiective în serie, cu antrenori și conducătorii care nu stăpânesc nici cele mai simple noțiuni de matematică...



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Cristi Bălașa vrea să revină la Chindia
Poker pe emblema Chindiei Târgoviște
Chindia rămâne pe un jilț amărât din play-out
CSM Târgoviște a pierdut finala mică
Longo, misterul unor luni pierdute
Luptă acerbă la Liga a 5-a, Seria Nord
Anastasia Udroiu Ivan, dublă campioană națională
Bezdead rezistă pe podium în Seria Nord
Apar campionii la înot
Aninoasa pierd primul meci


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale