Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



24.01.2014 22:13

Conducerea ANM sfătuiește populația să amâne plecările programate pentru acest week-end


A A

UPDATE - ANM: Dâmbovița rămâne sub Cod Portocaliu până duminică seara

UPDATE - ANM: Dâmbovița rămâne sub Cod Portocaliu până duminică seara

UPDATE 25 ian., ora 20:25 -

Avertizarea de cod portocaliu de viscol, valabilă până duminică seară, a fost restrânsă la Capitală și 13 județe din sud-estul țării. Alte 14 județe din sud, centru și est sunt sub cod galben de viscol, informează Administrația Națională de Meteorologie.

 

Codul portocaliu rămâne valabil, până duminică la ora 22, pentru județele Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov, inclusiv București, Prahova, Călărași, Ialomița, Constanța, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea și Galați.

 

Meteorologii au decis să extindă codul portocaliu. Astfel, mai multe județe care erau sub cod galben acum au intrat și ele sub avertizare cod portocaliu.

 

 sursa: Antena3.ro


 

 

UPDATE ora 13:47: 

Sandu (ANM): Populația să nu plece la drum până duminică după-amiază, vremea e nefavorabilă

 

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a cerut, vineri, populației să își amâne deplasările începând de vineri noapte și până duminică după amiază, din cauza vremii nefavorabile.

 

"Dacă nu e nevoie urgentă să se plece la drum, să se amâne deplasările din această noapte până duminică după-masă", a afirmat Sandu la începutul ședinței Comandamentului de iarnă de la Palatul Victoria.

Sandu a anunțat că zece județe vor fi de vineri, de la ora 18,00, sub cod portocaliu de ninsori și viscol. Nu este exclus să apară și coduri roșii, în vreme ce 16 județe sunt sub cod galben.

 

Potrivit lui Ion Sandu, în cursul zilei de sâmbătă "vor fi două actualizări ale codului portocaliu. Este posibil să fie adăugate județele Olt, Teleorman, Argeș, Dâmbovița și Prahova în cod portocaliu".

 

"Încercăm pe perioade limitate să informăm populația unde este situația cea mai grea. (...) Nu este exclus ca termenul de ora 18,00 duminică, pe 26 ianuarie, să fie prelungit până luni. Nu e viscolul care se anunță cel mai înspăimântător, că n-a fost niciodată, dar este foarte lung. (...) Nu excludem ca în cazul în care se vor depăși 50 de centimetri pe metru pătrat în 24 de ore să apară și coduri roșii, now casting în prima fază, pentru a respecta parametri stabiliți foarte clar cu aceste coduri", a precizat Ion Sandu în ședința Comandamentului de iarnă reunit la Palatul Victoria și condus de vicepremierul Gabriel Oprea.

Ședința a fost prezidată la început de prim-ministrul Victor Ponta.

AGERPRES

 

 

ora 13:10 - Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteorologică de COD GALBEN, în intervalul 24.01.2014, ora 18:00 - 26.01.2014, ora 18:00.

 

Această atenționare este valabilă și pentru județul Dâmbovița, fenomenele vizate fiind ninsori, intensificări ale vântului, viscol.

 

În urma acestei atenționări au fost informate Comitetele Locale pentru Situații de Urgență și s-a solicitat, în vederea informării operative a CJSU despre producerea oricărui fenomen periculos, transmiterea urgentă a raportului operativ către Secretariatul Tehnic Permanent al CJSU Dâmbovița - asigurat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Basarab I” Dâmbovița - conform anexei nr. 2.6 din Manualul Primarului în situația producerii de pagube materiale.

 

S-a solicitat de asemenea, punerea în aplicare a prevederilor cuprinse în Planul de Măsuri al CJSU Dâmbovița pentru sezonul rece 2013-2014, afișat pe site-ul Inspectoratul pentru Situații de Urgență, ce privesc instituțiile și Comitetele Locale pentru Situații de Urgență, atunci când este cazul.

ISU Dâmbovița

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Meci crucial pentru Chindia
A murit actrița Georgeta Luchian Tudor, soția rapsodului Tudor Gheorghe
Guvern: Rezultatul testului făcut de Premierul Orban pentru COVID-19, negativ; va rămâne în carantină până joi
Tăriceanu: Măsura decretării stării de urgență trebuia luată cu ceva timp în urmă
Cabinetul Orban a depus jurământul de învestitură în funcții
Poate Moldovan să salveze Chindia?
Moțiunea de cenzură ‘’Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces și fără cozi la vot’’ a fost respinsă, marți, de Parlament. Au fost înregistrate 200 de voturi favorabile, 7 împotrivă și 3 abțineri, fiind ne
Premierul a transmis președintelui propunerile de numire a noilor miniștri
Cuc, la semnarea a trei contracte de infrastructură: Domnilor constructori, nu vă mai bateți joc de subcontractorii români
UE sprijină sectorul de tipărire și publicare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale