Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



05.10.2018 00:10

Sâmbătă se reia derby-ul marilor orgolii baschetbalistice Sepsi – CSM


A A

Tunde Kilin a lăsat Sfântu, pentru Târgoviște

Tunde Kilin a lăsat Sfântu, pentru Târgoviște

❚ „Am simțit nevoia să aleg o echipă, unde să le pot ajuta pe fete, dar să mă ajut și pe mine. Să pun pe teren tot ce am învățat în ultimii ani, să mă simt super bine în joc și să nu mai fiu stresată” ❚ „Emoții speciale cred că vor fi mereu pe terenul lui Sepsi, din cauza fanilor, însă pentru mine nu există o rivalitate. Astăzi joc aici, mâine joc acolo, rivalitate probabil că este între orașe, între suporteri. Pe mine nu mă interesează cine-și ține râcă, fiecare aplaudă pentru cine dorește” ❚ „Este mult mai rapid totul la basachet 3x3 și parcă mai competitiv. Ai impresia că e box pe teren, nu baschet. știam ce fete au fost convocate pentru Europene, iar eu am mers mai mult să le ajut și să fiu alături de ele” ❚ „Citesc mult, chiar dacă nu-mi plăcea deloc când eram mai mică. Mama m-a îndemnat întodeauna să citesc, dar nu am ascultat-o. Acum, însă, am început să citesc și să desenez, să-mi pun sentimentele pe foaie”

 

COSTIN MIHAI

 


 

Debut aspru pentru CSM Târgoviște la revenirea în prima grupă valorică a baschetului feminin românesc, chiar pe terenul campioanei Sepsi. Dar și un meci special pentru Tunde Kilin (26 de ani), un coordonator care a câștigat trofee la Sf. Gheorghe în ultimii patru ani petrecuți acolo. O perioadă frumoasă, dar și grea, ca a doua opțiune pe post, motiv pentru clujeancă să opteze pentru o nouă provocare, la Târgoviște. Tunde a mai evoluat pentru Danzio Timișoara, Olimpia București, Sportul Studențesc sau Universitatea Cluj și este jucătoare de lot național. Sepsi Sf. Gheorghe – CSM Târgoviște e primul șoc al campionatului, programat pentru sâmbătă, de la ora 19.00.

„Fetele tinere trebuie să învețe cum să lupte mai mult”

Rep.: Tunde, cum te simți la Târgoviște?

- Am ajuns de aproximativ o lună aici și sunt foarte bine. Am simțit nevoia să aleg o echipă, unde să le pot ajuta pe fete, dar să mă ajut și pe mine. Să pun pe teren tot ce am învățat în ultimii ani, să mă simt super bine în joc și să nu mai fiu stresată.

Rep.: Care este în opinia ta obiectivul realist al echipei, cu lotul actual?

- Nu pot să vă spun exact. Eu văd echipa bună, muncitoare, iar fetele tinere trebuie să învețe cum să lupte mai mult. Ele știu munca de la domnul antrenor Cătălin Tănase, au lucrat împreună de la junioare, însă acum vor simți pe pielea lor cum e să joace cu echipe tari.

Rep.: De ce ai plecat de la campioana Sepsi Sf. Gheorghe, unde ai câștigat trei titluri naționale, pentru a veni la Târgoviște, o echipă nou promovată în prima grupă valorică?

- Am stat patru sezoane la Sf. Gheorghe și mi-a plăcut foarte mult să fiu acolo, dar sa terminat o etapă. S-a schimbat toată structura echipei, au rămas doar două jucătoare din anii trecuți, pur și simplu așa s-a întâmplat să plec de acolo.

„Vreau să ne ridicăm la nivelul campioanei României”

Rep.: Sâmbătă te întorci la Sf. Gheorghe, însă ca adversar, jucând pentru CSM Târgoviște. Sunt emoții speciale?

- Emoții speciale cred că vor fi mereu pe terenul lui Sepsi, din cauza fanilor, însă pentru mine nu există o rivalitate. Astăzi joc aici, mâine joc acolo, rivalitate probabil că este între orașe, între suporteri. Pe mine nu mă interesează cine-și ține râcă, fiecare aplaudă pentru cine dorește.

Rep.: Nu simți o motivație suplimentară, ținând cont că vei juca împotriva fostei echipe?

- Nu neapărat, doar vrem să jucăm noi un meci bun, să demonstrăm că putem să ne ridicăm la nivelul campioanei României.

Rep.: Ce ți-ai mai dori în plan sportiv?

- Deocamdată mintea mea este într-o pauză, nu pot să zic că voi ajunge să joc la un nivel foarte înalt. Muncesc în continuare și mi-aș dori să mai pot juca în Euro Cup.

„La baschet 3x3 este mult mai rapid totul”

Rep.: Cum e la baschet 3x3?

- Este mult mai rapid totul și parcă mai competitiv. Ai impresia că e box pe teren, nu baschet. știam ce fete au fost convocate pentru Europene, iar eu am mers mai mult să le ajut și să fiu alături de ele.

Rep.: Ce pasiuni ai?

- Mai nou, citesc mult, chiar dacă nu-mi plăcea deloc când eram mai mică. Mama ma îndemnat întodeauna să citesc, dar nu am ascultat-o. Acum, însă, am început să citesc și să desenez, să-mi pun sentimentele pe foaie.

Rep.: Ce îți place să citești?

- Acum citesc o carte în engleză scrisă de Sarah Knight, pe care am găsit-o din întâmplare pe internet. Se numește „The life changing magic of not giving a fuck” și îmi place mesajul transmis, de a nu-ți păsa de părerea lumii și de a merge pe drumul tău.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Cristi Bălașa vrea să revină la Chindia
Poker pe emblema Chindiei Târgoviște
Chindia rămâne pe un jilț amărât din play-out
CSM Târgoviște a pierdut finala mică
Longo, misterul unor luni pierdute
Luptă acerbă la Liga a 5-a, Seria Nord
Anastasia Udroiu Ivan, dublă campioană națională
Bezdead rezistă pe podium în Seria Nord
Apar campionii la înot
Aninoasa pierd primul meci


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale