Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



30.08.2013 08:13

În perioada imediat următoare


A A

Trei evenimente la Biblioteca Județeană

Trei evenimente la Biblioteca Județeană
Directoarea Bibliotecii Județene, Agnes Erich, a prezentat alături de consilierul Alexandru Ștefănescu programul deosebit al instituției

❚ Salonul editorial “Ion Heliade Rădulescu” va fi urmat de lansări de carte cu ocazia manifestării “Mihai Viteazul - 420 de ani de la urcarea pe tron”, ❚ “Amicala Bibliofililor” va aduce la Târgoviște personalități naționale din sfera cărților și a bibliotecilor, cu ocazia simpozionului “Contribuții la conceptul de istorie a cărților și bibliotecilor” (ediția a II-a) care va fi găzduit de municipiul nostru

 

 

Conferința de presă organizată ieri de Biblioteca Județeană “Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița a inclus prezentarea a trei obiective esențiale din activitatea imediat următoare a instituției. Directorul instituției, conf.univ.dr. Agnes Erich, a anunțat că Biblioteca Județeană se pregătește intens pentru organizarea “Salonului editorial «Ion Heliade Rădulescu», ediția a XII-a”, lansări de carte prilejuite de manifestarea “Mihai Viteazul - 420 de ani de la urcarea pe tron”, precum și “Amicala Bibliofililor”, cu simpozionul “Contribuții la conceptul de istorie a cărții și bibliotecilor”.

Salonul editorial va fi organizat în scuarul Primăriei municipiului Târgoviște, în perioada 6-8 septembrie a.c., cu prilejul “Zilelor Orașului Târgoviște”, unde vor fi expuse 18 edituri, dintre care 4 dâmbovițene, pentru prima dată și “Niculescu”, “Seculum” și “Ecologică”.

 

Directorul instituției, Agnes Erich, a menționat printre evenimentele importante, care vor avea loc în acest program, și “Integrala Cantemir”, unde vor fi prezentate 25 de volume apărute și achiziționate dintre cele aproximativ 100 pe care le va conține până la finalizarea ediției. Arhiepiscopia Târgoviștei va fi prezentă editorial cu lucrarea “Viața și acatistul mitropolitului Nifon”, dar și cu cele două volume despre domnitorii Mihai Viteazul și Constantin Brâncoveanu.

 

Vor avea loc și alte lansări de carte ale editurilor prezente. Consilierul instituției, Alexandru Ștefănescu, a precizat că la această acțiune ce se va desfășura la Târgoviște au fost luate și măsuri în caz de vreme nefavorabilă, respectiv dotarea cu corturi tip pavilion. Târgoviștea va avea oaspeți de seamă Al doilea program de activități va cuprinde lansarea a patru titluri de carte, printre autori fiind colonel Alexandru Manafu, Alexandru Ștefănescu, Gabriela Nițulescu și primarul comunei Aninoasa, Constantin Maricescu.

 

“Amicala Bibliofililor” va cuprinde simpozionul “Contribuții la conceptul de istorie a cărților și bibliotecilor”, ediția a II-a, prima fiind desfășurată la Biblioteca Națională. Vor fi prezente personalități remarcabile din sfera cărții și a bibliotecilor, precum Gheorghe Buluță, Doru Bădărău, Mihaela Becheru, Doina Danciu, volumul comunicărilor fiind deja sub tipar.

 

Va fi organizată masa rotundă a specialiștilor, inclusiv cu cei de la Muzeul Tiparului și Cărții Vechi din Târgoviște, fapt menționat și de dr. Ovidiu Cârstina, directorul Complexului Național Muzeal “Curtea Domnească”.

 

Petre Drăguțoiu | [email protected]



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Vernisajul Expoziției Itinerante „Ochii Femeilor/Women’s Eyes”
Olimpiade naționale de limbi străine la Târgoviște
Sfânta Maria Egipteanca: Exemplu de transformare și smerenie
Trasee culturale prin Târgoviște
Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște
„Cavaleri de Târgoviște”
Urcând treptele duhovnicești spre Înviere
Programul național pentru reducerea abandonului școlar
Nouă achiziție de carte veche la Arhiepiscopia Târgoviștei
Copiii de la Centrul de zi „Sfânta Maria” în vizită la Mănăstirea Bâldana


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La limita guvernării europene

A trecut neobservată o remarcă a comisarului european Vìra Jourová, care zicea la începutul anului că Uniunea Europeană este „la limită” în ceea ce privește gestionarea sa. "Există deja o organizare a Comisiei Europene în vicepreședinți executivi, vicepreședinți și comisari obișnuiți. Aș spune că suntem la limita a ceea ce este fezabil din punct de vedere managerial”, a... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale