Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



02.10.2014 00:06

Golul rămâne pe pământ


A A

Teodor Beldie a plecat într-o lume mai bună

Teodor Beldie a plecat într-o lume mai bună

❚ Acesta a încetat luni din viață, în urma unui atac vascular. Avea 58 de ani ❚ Acum 25 de ani, la Moreni, Porto a deschis scorul prin Maglhaes la jumătatea primei reprize, însă Flacăra nu a cedat. La șapte minute după pauză, Teodor Beldie înscria din lovitură liberă primul și singurul gol european pentru morenari

MĂDĂLIN RĂDUCU


Începutul săptămânii a venit cu o veste tare proastă.Tocmai când week-endul trecut s-au împlinit 25 de ani de la singurul meci european jucat despre vreo echipă dâmbovițeană, Flacăra Moreni – FC Porto, un component al acelei generații a încetat din viață. Este vorba de fostul fundaș central, Teodor Beldie. Acesta a încetat luni din viață, în urma unui atac vascular. Avea 58 de ani. Fotbalistul și-a făcut junioratul la Dinamo, iar în Divizia A a jucat pentru Flacăra Moreni, înainte și după Revoluție.

Bucureștean de fel, în cariera sa a mai jucat și pentru Progresul. În ultimii ani a fost antrenor secund și delegat la Progresul București, club aflat acum în Liga a IV-a.

Cum a ajutat Beldie o echipă și o generație

Costel Pană a fost coleg cu Teodor Beldie în sezoanele 1988/89 și 1989/90, iar în meciul cu FC Porto titulari. Fostul antrenor al Chindiei l-a caracterizat pe cel care a fost Teodor Beldie: „Era un tip foarte liniștit, la locul lui. El și cu Marin Dragnea ne dădeau sfaturi bune mereu. Atunci, noi, cei mai tineri, eram la început de drum și ne-au ajutat foarte mult. Un coleg și jucător bun”.

Amintiri...

Pe 27 septembrie 1989, Flacăra Moreni primea vizita uneia dintre cele mai puternice echipe din Europa în acel moment, FC Porto. Băieții antrenați atunci de Ion Nunweiller pierduseră partida tur din Portugalia cu 2-0. La Moreni, Porto a deschis scorul prin Maglhaes la jumătatea primei reprize, însă Flacăra nu a cedat. La șapte minute după pauză, Teodor Beldie înscria din lovitură liberă primul și singurul gol european pentru morenari, fiindcă până la final, Rui Aguas a adus victoria portughezilor.

Cupa UEFA – Turul I

Flacăra – FC Porto 1-2 (Beldie/ Magalhaes, Rui Aguas) 27 septembrie 1989, stadion „Flacăra”, spectatori 10.000 În tur: 2-0 Flacăra: Tene – Jercălău, Butufei, Beldie, Glăvan (Marcu), I. Chiriță, D. Sava, C. Pană, Dragnea, Stere (Văidean) și Lala. Porto: Baia – Ze Carlos, Joao Pinto, Bandeirinha, Branco, Antonio Andre, Demol, Semedo, Magalhaes, Rui Aguas, Madjer (Domingos – Kiki).



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Cristi Bălașa vrea să revină la Chindia
Poker pe emblema Chindiei Târgoviște
Chindia rămâne pe un jilț amărât din play-out
CSM Târgoviște a pierdut finala mică
Longo, misterul unor luni pierdute
Luptă acerbă la Liga a 5-a, Seria Nord
Anastasia Udroiu Ivan, dublă campioană națională
Bezdead rezistă pe podium în Seria Nord
Apar campionii la înot
Aninoasa pierd primul meci


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale