Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



26.09.2016 00:07

Liga a III-a. SCM Pitești - Flacăra Moreni 1-1 (0-0)


A A

Talentați, dar cam fricoși

Talentați, dar cam fricoși
SCM Pitești și Flacăra Moreni au oferit un meci plin de spectacol și emoții, terminat nedecis

* Ne-am fi așteptat ca Flacăra să prindă curaj în superioritate numerică, însă ea a părut echipa cu om în minus în partea secundă, când s-a declanșat tăvălugul piteștean. Formația plină de tupeu și cu atitudine pe care o știam de la Moreni, Flacăra s-a topit de frică în Trivale, unde a fost dominată copleșitor cu om în plus

* Noroc cu Halcu, cu bara și cu Negrea (81), care avea să deschidă scorul, contrar cursului jocului, cu un lob special, peste neinspiratul Udeanu. Lipsită de maturitate, a acceptat jocul deschis, pe contre, în loc să-l rupă, iar Cotigă (88) a egalat dintr-o fază confuză

COSTIN MIHAI

 


 

Stadion: Complex Sportiv Nicolae Dobrin Pitești. Spectatori: 400. Au marcat: Cotigă (88) / Negrea (81). Șuturi la poartă: 17-10. Șuturi pe poartă: 10-5. Cornere: 7-4. Au arbitrat: Valentin Porumbel (Oltenița) 6 – Aurelian Țoie (București) 7, Cristian Măndița (Tunari) 7. Observatori FRF: Florin Duinea (Craiova), Felix Grigore (București). Cartonașe galbene: Năstăsie (45), Grecu (50), Anghelina (57), Panait (73), David (79), Oancea (81), Șerbănică (89) / M. Plăcintă (43), Acasandrei (70), Iliescu (72). Cartonaș roșu: Albu (45).

Pitești: Udeanu – Anghelina, Cotigă, Deaconescu, Șandru – Panait (85 Murineanu), Șerban (71 Oancea) – Grecu, David (80 Șerbănică), Năstăsie – Albu. Antrenor: Nicolae Dică.

Flacăra: Halcu – D. Matei, Acasandrei, Pârvu, Tronaru (60 Palamariu) – L. Plăcintă, M. Plăcintă – Drăgan (75 Cârnaru), Rogojină (85 Nedelcu), Negrea – Iliescu (87 Ene). Antrenor: Gabriel Paraschiv.

Test al maturității pentru jucătorii morenari la Pitești, pe terenul liderului SCM și pe un stadion emblematic, ce poartă numele legendarului Nicolae Dobrin. Flacăra a avut chiar primele ocazii prin Drăgan (20, 21), blocat de fiecare dată, după care acțiunea s-a mutat la poarta lui Halcu. Juniorul dintre buturile morenare a scos șutul lui Albu (31), a respins lovitura de cap a lui Cotigă (39), iar mai apoi șutul lui Năstăsie (43). O perioadă de foc în careului „lupilor”, încheiată cu eliminarea corectă a lui Marius Albu, care l-a lovit în zona capului pe Adrian Pârvu, cu intenție și fără minge. Nu a văzut „centralul” Porumbel, ci asistentul Măndiță, însă gazdele au făcut un adevărat circ, în special la pauză, în zona vestiarelor.

Lob special marca Negrea

Ne-am fi așteptat ca Flacăra să prindă curaj în superioritate numerică, însă ea a părut echipa cu om în minus în partea secundă, când s-a declanșat tăvălugul piteștean. Și asta după ce Tronaru a solicitat schimbare, acuzând anumite dureri, iar Palamariu a fost sufocat în banda stângă de Grecu, un internațional de juniori foarte interesant, care putea egala cu o lovitură de cap, respinsă de Halcu (68). Năstăsie (70) a primit apoi cam ușor un penalty, de care David (71) și-a bătut joc printr-o scăriță ce nu l-a păcălit pe teribilul goal-keeper morenar. În minutul 79 am notat trei ocazii uriașe ale piteștenilor, doar că mingea a refuzat golul, în special la șutul lui Oancea, care a lovit una dintre bare. Echipa plină de tupeu și cu atitudine pe care o știam de la Moreni, Flacăra s-a topit de frică în Trivale, unde a fost dominată copleșitor cu om în plus. Noroc cu Halcu, cu bara și cu Negrea (81), care avea să deschidă scorul, contrar cursului jocului, cu un lob special, peste neinspiratul Udeanu.  

Se putea mai mult…

Ceea ce părea o surpriză lua proporție de surpriză uriașă, mai ales că echipa lui Nicolae Dică a riscat total, lăsând spații generoase în apărare. Iar Flacăra, lipsită de maturitate, a acceptat jocul deschis, pe contre, în loc să-l rupă. Halcu a mai scos o dată, pe șutul lui Panait (82), Iliescu (83) și Nedelcu (84) s-au precipitat la finalizare, apoi Șerbănică (85) nu a avut precizie cu o lovitură de cap. Precizie pe care a găsit-o Cotigă (88), care a egalat dintr-o fază confuză, limpezită cu un șut forțat, sub transversală. Iar Năstăsie (90) a fost foarte aproape de a stinge Flacăra, printr-o execuție de clasă, însă pe lângă poartă. În prelungiri s-a jucat la poarta aregeșenilor, cu Marius Ene (90+2) periculos la o lovitură liberă și cu Acasandrei (90+3) ratând uluitor, cu capul, dintr-o poziție de unde nu se iartă. Flacăra nu ar fi meritat să câștige la Pitești, dar ar fi putut să o facă, cu puțină atenție și luciditate. Oricum a ieșit un rezultat pozitiv, pe un teren de unde puține echipe vor pleca neînvinse.

Prea multe orgolii…

Veniți într-un număr destul de mare la Pitești, cei peste 100 de morenari s-au împrăștiat prin tot stadionul. Peluza SUD a cântat de sub tabelă, Peluza Marian Pârșă a strigat de pe partea opusă, iar grupul cel mai numeros a urmărit meciul de lângă tribuna oficială. Chiar dacă au dominat fondul sonor, morenarii au făcut-o fără un impact puternic, câtă vreme păreau mai degrabă rivali decât susținători ai aceleiași echipe. Au părut pierduți pe un stadion mare, dezolant de gol, chit că SCM este liderul Seriei C3 și marea favorită la promovare în Liga a II-a. Mai trist este că orașul marelui Dobrin este unul dominat de intrigă, unde fostele glorii se bârfesc între ele și unde un nume important ca Nicolae Dică a fost înjurat pe săturate, atât din zona morenară, dar mai ales de piteșteni. Păcat!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

CSM Târgoviște a pierdut finala mică
Longo, misterul unor luni pierdute
Luptă acerbă la Liga a 5-a, Seria Nord
Anastasia Udroiu Ivan, dublă campioană națională
Bezdead rezistă pe podium în Seria Nord
Apar campionii la înot
Aninoasa pierd primul meci
Medalii la judo pentru CS Târgoviște
Sute de copii din 6 județe, prezenți la Nucet
Victorie importantă în finala mică


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale